ĐURIĆ: Ne prihvatamo ultimatume, niti formiranje lažne kosovske vojske
Foto: Beta/Miloš Miškov

reagovanje

ĐURIĆ: Ne prihvatamo ultimatume, niti formiranje lažne kosovske vojske

Politika -

BEOGRAD - Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić odbacio je tvrdnje zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ima papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis, kao i premijera Ramuša Haradinaja o formiranju kosovske vojske do kraja godine.

"Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu - nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može. Ako bilo ko misli da obmanjivanjem i lažima može da ostvari ciljeve, razočaraće se", rekao je Đurić sinoć za RTS.

On ističe da ne postoji nikakav papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis.

"Nikakav papir nikakav način da se Srbija natera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis ili da se Srbija natera da uradi nešto jednostrano ne postoji i ne može postojati", rekao je on.

Kako je istakao, onaj ko misli da se do rešenja može doći na bilo kakav drugi način osim putem komprimisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda.

"Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje lažne kosovske vojske niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve", poručio je Đurić.

Hodžaj je juče izneo tvrdnju da postoje "četiri stuba" na kojima bi trebalo da se zasniva "istorijski sporazum" između Beograda i Prištine, a koja su već predstavljena dvema stranama, a kao rešenje navodi "međusobno priznanje" tvrdeći da je "taj papir u rukama Beograda", prenela je Koha ditore.

Haradinaj je takođe juče rekao da će 2018. biti ključna za formiranje kosovske vojske, kao i za viznu liberalizaciju, preneo je RTK.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track