Najnovije vesti

ČLANOVI POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Tražimo odgovor na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Najavili okupljanja svakog petka

ČLANOVI POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Tražimo odgovor na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića

Politika

Članovi Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se danas ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu povodom pet meseci od ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i najavili da će ubuduće svakog petka dolaziti na to mesto i zahtevati odgovor na pitanje ko ga je ubio.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Oko dvadeset članova tog pokreta ispred Predsedništva je razvilo transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića?", a takođe su nosili u rukama papire sa istim pitanjem. Odbornik PSG u Skupštini grada Beograda Pavle Grbović kazao je da je "upadljivo ćutanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene. Podsetio je da je na dan njegovog ubistva 16. januara predsednik prvi put obećao da će srpski organi pronađi ubicu ili ubice i da je kazao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovesti istragu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu. Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li je naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine", rekao je Grbović.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je ocenio da se posle Ivanovićevog ubistva dogodio "kopernikanski obrt", odnosno da je Ivanović prestao da bude "najveći izdajnik koji hoda zemljom". Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovek koji je u politici uvek plivao uzvodno i koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...