Najnovije vesti

VUČIĆ: Moj sin Danilo nije učinio ništa loše, nije mi lako da mu objasnim zašto su ga napali
Foto: Tanjug / Ivana Radovanov

reagovanje

VUČIĆ: Moj sin Danilo nije učinio ništa loše, nije mi lako da mu objasnim zašto su ga napali

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji, nije učinio ništa loše.

Odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu, predsednik Srbije je rekao da njegov stariji sin Danilo nije učinio ništa nažao bilo kome, i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega, kako se izrazio, vodi hajka u pojedinim medijima.

 

Vučić je rekao nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se njegov stariji sin, na utakmici Srbija-Kostarika na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nalazi između nekoliko vođa navijača "Partizana" osuđivanih za teška krivična dela, između ostalog i ubistvo navijača "Partizana" Ivana Perovića.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega "su ga napali" što je išao da navija za Srbiju, i "što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan".

 

Vučić je dodao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv

 

Vučić je, povodom raznih komentara i napisa na račun njegovog sina, koji je bio među navijačima srpske reprezentacije u fudbalu u Rusiji, ali i na ukidanje prvostepene presude kojom su na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci osuđena sedmorica žandarma zbog fizičkog napada na njegovog brata, ironično rekao da je "to tako normalno u autokratskom režimu za koji ga optužju".

 

Upitao je šta se očekuje od zemlje "u kojoj je diktatura i u kojoj javni servis tri meseca izveštava o protestima protiv diktature, a ispostavilo se da je sve bilo zarad fotelje Saše Jankovića", ili ubeđuju da su "krivi bubrezi moga brata jer su napali nečije pendreke".

 

Kako je naveo, takvi mogu da se vrate "starom sportu da kradu iz skupštine, odnose fotelje, slonovaču...", ali i dodao da je na kraju ipak bolje da je neko iz negove porodice, ili on lično oštećen nego bilo koji drugi građanin.

 

Vučić je kazao i da mu je teško da neke stvari objasni bratu, posebno starijem sinu zašto se protiv njega poslednjih dana vodi kampanja.

 

- Teško mi pada i da bratu pričam o tome zašto su albanski mediji preuzeli ono što Đorđe Vukadinović, nekada Vlah, nekada Albanac, koji može da bude svašta, samo da mu se nešto sliva u džepove - naveo je predsednik.

 

Objasnio je i da je njegov sin u Rusiju išao da navija za Srbiju, a to što se, kako je rekao, Vukadinoviću ne sviđa neki partizanovac koji je bio udaljen tri mesta od njegovog sina, koji uz to i ne navija za "Partizan" već za "Crvenu Zvezdu".

 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ovim bitangama, ni albanskim ni srpskim, neću da dozvolim da mi napadaju porodicu iz čista mira jer moj sin nikada nikome nije ništa ukrao, za razliku od onih čije porodice predstavljaju i čije proodice imaju po sto miliona evra bogatstva - istakao je Vučić.

 

Pozvao je opozicionare koji to rade da se ne iživljavaju na detetu, već da slobodno traže "njegovu glavu". Naveo je da to rade oni koji više ne znaju šta će jer im je oduzeo mogućnost da pljačkaju, i kojima smeta što se brine za građane i za državu.

 

- Mislili su da će da me slome pred Brislel svim tim lažima i izmišljotinama, glupostima oko Bele Crkve, strašnim stvarima o trovanju vode, blokiranju autoputeva... Nećete da me slomite, samo ste me ojačali - poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da "ti takvi hoće izbore, o kojima stalno pričaju".

- Možda ih i dobiju, pa neka opet pobede kao što su i do sada i na beogradskim, predsedničkim i drugim prethodnim - rekao je Vučić.

 

(Kurir.rs/B92)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...