Najnovije vesti

DAČIĆ SA POLITIČKIM DIREKTOROM FORIN OFISA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA: Odnosi dobri i stabilni, Srbija faktor stabilnosti u regionu
Foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

Podrška evrointegracijama, bez obzira na Bregzit

DAČIĆ SA POLITIČKIM DIREKTOROM FORIN OFISA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA: Odnosi dobri i stabilni, Srbija faktor stabilnosti u regionu

Politika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Ričard Mur, politički direktor u Forin Ofisu (FCO) Ujedinjenog Kraljevstva, zajednički su danas ocenili da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i stabilni.

 

foto: Tanjug/Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije

 

Oni su ocenili da je u zajedničkom interesu da se intenzivira politički dijalog i saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštio je MSP.

 

Dačić je istakao da je veoma dobro što Ujedinjeno Kraljevstvo, bez obzira na Bregzit, podržava proces evrointegracija Srbije, ocenivši veoma korisnim to što će se Samit o Zapadnom Balkanu održati u julu u Londonu.

 

Razmenjena su i mišljenja u vezi sa situacijom u regionu kao i o značaju doprinosa Srbije na planu očuvanja mira i stabilnosti. U tom kontekstu ministar Dačić istakao je spremnost Srbije da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog, kompromisnog i izbalansiranog rešenja u dijalogu sa Prištinom, koje će doprineti stabilnosti celog regiona, a samim tim i Evrope.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...