Tadić: Dačić je drugar Šarićevog klana
Foto: Dragana Udovičić

Kontra Ekspredsednik odgovara na prozivke

Tadić: Dačić je drugar Šarićevog klana

Politika -

Naravno da se Dačić ne trese u vreme Vučićeve vlasti, kada su zatvorene istrage protiv šefova narko-kartela koje su započete u našem mandatu, kaže bivši predsednik Srbije

Lider SDS Boris Tadić optužio je ministra spoljnih poslova i bivšeg prvog čoveka policije Ivicu Dačića da je šurovao s grupom Darka Šarića. Tadić je uzvratio na Dačićevu prozivku da on treba da se trese zbog navodnog hapšenja Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana.

foto: Privatna Arhiva

Bivša vlast, koja je, tvrdi ekspredsednik, gradila pravnu državu, ostvarivala svetske rekorde po zapleni narkotika i u međunarodnoj saradnji sa DEA i drugim bezbednosnim službama ostvarivala globalne uspehe u borbi protiv organizovanog kriminala, svakako nema razloga da se trese:

- U jednoj od tih akcija optužen je i Šarić i njegov klan. Međutim, iako je u to vreme bio ministar unutrašnjih poslova, Dačić tek danas izjavljuje da je bio zadovoljan i kada se Šarić predao, ali ne zato što se predao prvooptuženi za šverc narkotika. Ne, bio je zadovoljan jer je to bila prilika da se pokaže da je u pitanju politička nameštaljka i da je valjda Šarić nevin. Dačić danas kaže da su "Šarićeve izjave potvrdile ono što je i sam govorio", iako u to vreme nije javno ni zvanično potvrđivao izjave Šarića, niti je podneo ostavku u vladi koja je izdala međunarodnu poternicu za njegovo hapšenje - kaže Tadić i dodaje:

foto: Zorana Jevtić

- Naravno da se Dačić ne trese u vreme Vučićeve vlasti, kada su i zatvorene istrage protiv šefova narko-kartela započete u našem mandatu, pa i istraga o mogućoj povezanosti Dačića s Mišom Bananom. Potom su jedan za drugim oslobađani sudskog gonjenja optuženi za organizovani kriminal kroz zastarevanje procesa. Nije se tresao da se preda Vučićevoj vlasti ni Šarić, pa zašto bi se tresao Dačić, koji je samo drugar člana Šarićevog klana? Radulović bi, posle sedam godina skrivanja, kako je Kurir u ponedeljak objavio, mogao uskoro da se nađe pred srpskim pravosuđem, mada se još proverava da li je on čovek koji je nedavno uhapšen u Rio de Žaneiru. Njemu se u odsustvu sudi zbog sumnje da je zajedno s Darkom Šarićem i ostalim optuženima učestvovao u švercu 5,7 tona kokaina. Široj javnosti Radulović je postao poznat kad su isplivali snimci na kojima se vidi da se od novembra 2008. do aprila 2009. devet puta sastao s ljudima iz vrha MUP - tadašnjim ministrom policije Dačićem i njegovim saradnicima.

Član svetske Agencije šefova policije Marko Nicović smatra da bi eventualno isporučenje Radulovića Srbiji izazvalo turbulencije na političkoj sceni:

foto: Dado Đilas

- Besmislena su objašnjenja Dačića da kao ondašnji ministar policije nije znao da sedi u kafani s čovekom iz vrha narko-kartela. I kako on to misli da Tadićeva ekipa treba da se trese?! Pa nisu se oni sastajali s Radulovićem - kaže Nicović.

Kurir.rs/E.K.

Foto/Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track