MOKRA BRAĆA: Peku rakiju, piju, tuku se, grle se, idu na alko-test
Foto: Dado Đilas

Političari vole da popiju

MOKRA BRAĆA: Peku rakiju, piju, tuku se, grle se, idu na alko-test

Politika -

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak priznaje da je kupio 200 litara rakije od Slobodana Petrića, seljaka iz Petrića, nedaleko od Ljiga, i da je za to iskeširao 1.000 evra.

Iako ne krije da voli da popije dobru ljutu, tvrdi da neće sve sam popiti, pošto je veću količinu već poklonio prijateljima. O tome da je Drobnjak pazario više buradi rakije saznalo se, kako je Kurir pisao, prekjuče kada je Petriću ispunjeno obećanje koje mu je krajem maja dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić - lokalni put u njegovom zaseoku, koji je decenijama bio u blatu, dobio je asfalt. Tada je Petrić pohvalio i neobičan gest direktora "Puteva Srbije". - Tačno je, uzeo sam 200 litara rakije, ali neću sve sam popiti. Meni je ostalo oko 30 litara, a ostalo sam podelio drugovima. Jedan je uzeo 20 litara, drugi 30, trećem sam dao 50 litara jer mu treba za svadbu, uskoro ženi sina... Slobodan je opasan, meni je prodao za pet evra po litru, a posle sam čuo da je šefovima gradnje (dok se radio asfalt u Petriću) prodavao za četiri evra, a radnicima za tri. Hteo sam da ga pozovem, da se našalim, kažem mu da mi spremi novu količinu, ali za dva evra - priča kroz smeh Drobnjak.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Dodaje da je do ove trgovine došlo pošto mu se Petrić požalio da ima pun podrum rakije, ali da ne može nikako da je proda i zaradi jer ljudi ne kupuju zbog nemaštine. - I dok mi je to Slobodan pričao, popio sam dve-tri čašice. I video da je rakija dobra, stara je 20 godina. Ja sam iz Čačka i u to se razumem - kaže on i priznaje da je predsednik bio iznenađen kada je čuo koliko litara je kupio, ali da mu nije ništa rekao, niti zamerio: - Ma, predsednik je veliki emotivac, ima širinu, sve razume. Već je poslovično poznato da direktor "Puteva" voli da popije. - On voli da popije koju čašicu više, ali dobro radi. Jednu si i za mene popio, Drobnjak? - upitao je Vučić krajem maja Drobnjaka, kada su obilazili radove na Koridoru 11, a on mu je odgovorio da je popio dve, ukupno pet. - Da ne mislite vi da je Drobnjak bio pijan, Drobnjak može i 20 da popije, a neće biti pijan. On je domaćin iz Čačka koji zna da popije, a ima, kao ja, 115 kg - kazao je tada Vučić. Nije Drobnjak jedini ljubitelj čašice među našim foteljašima. Ekspredsednik Srbije Tomislav Nikolić u rodnoj Bajčetini peče svoju "tomovaču" od kruške i šljive. Čak je i eksperimentisao, pa se oprobao i u pravljenju egzotičnih pića - rakije od šargarepe i lubenice.

foto: Kurir

Kad popijem, baš sam lud Za mnoge se šuška da su skloni alkoholu, a među njima je bio i lider NS Velimir Ilić, koji je jednom izveo "predstavu". Naime, 2010. rešio je da se podvrgne testiranju. Rezultati sa VMA su tad pokazali da u njegovoj krvi, ali u tom danu kada su se u parlamentu čuli komentari da je mrtav pijan, nije bilo prisustva alkohola. U medijima je pominjano i da poslanik SNS Marijan Rističević ima dobar cug. Jednom prilikom se dok je bio pod gasom, kako su objavili mediji, i potukao u kafiću. Tada je bio u društvu s jednim novinarom. I socijalista Milutin Mrkonjić, poznat kao boem, često je hvatan sa čašom u ruci. - Ja dobro podnosim alkohol i nikada u životu nisam bio pijan - branio se u svom stilu Mrkonjić pre nekoliko godina, pošto je bio optuživan da je popio nekoliko čaša viskija i seo za volan.

Kurir.rs/B.B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track