Najnovije vesti

ALBANCI NE PRESTAJU SA ZASTRAŠIVANJEM: Više od 200 Srba iz Đakovice na spisku ZA ODSTREL!
Foto: Fonet 2013

lažne optužnice

ALBANCI NE PRESTAJU SA ZASTRAŠIVANJEM: Više od 200 Srba iz Đakovice na spisku ZA ODSTREL!

Politika

Poslednji spisak na kojem se nalaze imena Srba i, kako su naveli, njihovih saučesnika, koji su navodno počinili ratni zločin, nastavak je sistematskog brisanja svega što je bilo srpsko u Đakovici i na teritoriji ove opštine, kaže Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba

BEOGRAD - Imena više od 200 viđenih Srba, iz opštine Đakovića, našla su se na spisku optuženh za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1998. i 1999. na tertiroiji ove opštine.

 

Ovaj spisak kosovskom Specijalnom tužilaštvu je prosledila civilna organizacija iz Đakovice koja, kako se navodi, sebe naziva "Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremanju krivičnih prijava protiv srpskih kriminalaca tokom rata...".

 

Cilj ove NVO je smišljeno zastrašivanje Srba i Crnogoraca kako bi se "zatro i poslednji srpski trag u gradu i opštini koja je bez Srba punih 19 godina".

 

"Poslednji spisak na kojem se nalaze imena Srba i, kako su naveli, njihovih saučesnika, koji su navodno počinili ratni zločin, nastavak je sistematskog brisanja svega što je bilo srpsko u Đakovici i na teritoriji ove opštine", kaže Đokica Stanojević, predsednik Udruženja raseljenih Srba iz tog mesta i jedan od više od 200 Srba koji su se našli na ovom "spisku za odstrel".

 

Albanski mediji su preneli informaciju o novom spisku, ali iz Specijalnog tužilaštva nema detalja o tome a li je istraga pokrenuta i ko su okrivljeni.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...