VUČIĆ: Imamo podršku Makrona da za stalno rešimo pitanje mira na Kosovu!
Foto: Reuters

snažna podrška

VUČIĆ: Imamo podršku Makrona da za stalno rešimo pitanje mira na Kosovu!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio jer danas da je od predsednika Francuske Emanuela Makrona dobio podršku za pronalaženje kompromisnog rešenja sa Albancima na KiM i da se ne samo obezbedi mir u narednih godinu dve, već trajni mir kako bi se koncentrisali na ubrzani ekonomski napredak.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Makronom rekao da su razmotrili u razgovorima ključna pitanja vezana za region, bilateralne odnose dve zemlje i da je istakao da i Srbija i region gledaju u Pariz i Francusku koja je zahvaljujući Makronu postala mnogo značajnija i za region i Evropu nego što je to bila u nekom ranijem periodu.

"Čestitam Makronu što je za kratko vreme uspeo da Francusku vrati na mesto koje joj pripada u Evropi i svetu" rekao je Vučić.

foto: Reuters

Predsednik Srbije je naveo da su postigli visok stepen saglasnosti po mnogim pitanjima i naveo da su to, pod jedan da zajednički čuvamo mir i stabilnost , pod dva da se zajednički traže rešenja i da se gleda u budućnost a ne samo u prošlost i da pod tri se očekuje velika i značajna uloga u tome i Francuske i Evrope.

Kako je rekao, razgovarali su i o vekovnom prijateljstvu dve zemlje, o tome da ekonomska saradnja raste i da dve zemlje imaju razmenu višu od milijardu evra, a da francuske firme zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Kako je rekao očekuje pomoć Makrona i očekuje da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track