ŠEŠELJEV SIN ZA KURIR: Savetujem se s tatom, ništa ne radim na svoju ruku! A EVO ŠTA KAŽE DA LI ĆE NADMAŠITI OCA
Foto: Marina Lopičić

Mini-intervju Poslanik SRS Aleksandar Šešelj

ŠEŠELJEV SIN ZA KURIR: Savetujem se s tatom, ništa ne radim na svoju ruku! A EVO ŠTA KAŽE DA LI ĆE NADMAŠITI OCA

Politika -

Konsultujem se sa svim iskusnijim radikalima, to mi mnogo znači, a posebno sugestije koje dobijam od oca

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj ne misli da je previše radikalan u nastupima u parlamentu iako je zapaženo da nije birao reči u oštrim raspravama s kolegama, ali i ministrima. Sluša savete oca i šefa radikala Vojislava Šešelja, ali nije siguran da će uspeti da ga nadmaši.

- Srpski radikali uvek u parlamentu zastupaju nacionalne interese i ukazuju na anomalije zakonskih predloga koji dolaze od vlasti, i ne mogu da shvatim zbog čega se diže hajka protiv nas kad nazivamo stvari pravim imenom. Podsetiću vas da smo nedavno ukazali na potencijalni problem izmena i dopuna zakona o lokalnoj samoupravi, da mogućnost udruživanja opština na političkom osnovu može da dovede do nepoštovanja ustavnog poretka, ministar Branko Ružić je to negirao, a nedugo zatim imamo tri opštine na jugu Srbije koje žele da njihove interese zastupa Priština.

Smatrate li da postajete verodostojan naslednik oca i lidera SRS Vojislava Šešelja, koji i te kako zna da bude oštar i radikalan?

- Ne bavim se ovim zbog ličnih ambicija, već gledam da uvek zastupam politiku SRS, za koju mislim da je najispravnija. A što se tiče situacije iz Saveta Evrope, mislim da moj stav po pitanju moderne Hrvatske treba da bude zvaničan stav delegacije Srbije, a ne nešto od čega se članovi delegacije iz vladajuće većine ograđuju.

foto: Dragana Udovičić

Verujete li da ćete nadmašiti šefa partije?

- Ne znam, pratite, pa ćemo videti.

Savetujete li se s njim u vezi sa političkim delovanjem, nastupima ili radite na svoju ruku?

- Savetujem se sa svim iskusnijim poslanicima i mlađim poslanicima SRS. Mnogo znače saveti koje dobijamo od predsednika stranke, ali i od drugih, i Milorada Mirčića, Nemanje Šarovića i Vjerice Radete, a na tom polju najviše nam nedostaje Zoran Krasić, koji je bio najbolji narodni poslanik u poslednjih 20 godina.

B.Bojić/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track