PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD FORMIRAO STRANKU, ANALITIČARI OCENJUJU: Šapić je treća struja opozicije
Foto: Printscreen Twitter

još jedna stranka politička organizacija

PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD FORMIRAO STRANKU, ANALITIČARI OCENJUJU: Šapić je treća struja opozicije

Politika -

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izabran je za predsednika novoformirane stranačke organizacije Srpski patriotski savez - SPAS.

Analitičari ocenjuju da je osnivanjem ove stranke stvorena treća struja u srpskoj opoziciji.

Šapić u razgovoru za Kurir nije želeo da govori o političkim ciljevima ili programu jer će o tome da govori tek od jeseni.

- U nazivu se vide pravci naše buduće politike, iako mislim da je patriotizam stvar koja bi trebalo da se podrazumeva. Samostalno smo formirali našu organizaciju, sa našom politikom - kaže Šapić.

Na pitanje s kim bi nova stranka mogla da sarađuje, Šapić kaže da će na lokalu Spas biti otvoren za saradnju sa svim lokalnim organizacijama koje se prepoznaju u politici te partije.

- Na republičkom nivou ćemo izaći samostalno, pa šta nam bog da - tvrdi predsednik Spasa.

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus, izjavio je za Komentarpress.net da je Šapić treći pol u opoziciji i kaže da je za minimum uspeha potrebno da on pokaže hrabrost, ljude, ideje i stav, pogotovu oko ključnih pitanja za Srbiju. Novinar Nedeljnika Nenad Čaluković kaže da je moguće je da se Šapić, ako izbegne greške, nametne kao ozbiljna alternativa i opoziciji i vlastima.

Ne savetuju me ni Če Gevara ni Pinoče

Šapić kaže da nema javnih ličnosti u stranci, niti poznatih savetnika:

- Ako očekujete da mi je savetnik Če Gevara ili Pinoče, takvih nema. Šalim se, naravno. Onaj ko se bude prepoznao u onome što radimo, biće dobrodošao.

I. K./ Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track