Najnovije vesti

VULINOVA ZLOUPOTREBA VOJSKE SRBIJE: Iskoristio gardiste za promociju svoje stranke, a onda pokušao da se opere!
Foto: Printscreen

kakva promocija!

VULINOVA ZLOUPOTREBA VOJSKE SRBIJE: Iskoristio gardiste za promociju svoje stranke, a onda pokušao da se opere!

Politika

Pokret socijalista obeležio je desetogodišnjicu rada filmom u kome se zloupotrebljava Vojska Srbije za stranačke interese. Na početku i na kraju spota vide se gardisti i oficiri pored predsednika Pokreta i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Proslavu jubileja Pokreta socijalista pratilo je prošle nedelje niz afera. Najpre se pojavila informacija da je ovaj pokret za tu proslavu protivzakonito angažovao osoblje vojne ustanove “Dedinje”, odnosno dva šefa sale, devet konobara i dva kuvara kojima nije dao nikakvu nadoknadu. Da bi u ovom pokretu brže-bolje ispravili taj “propust”, platili osoblje ove ustanove istog dana kada smo im o tome postavili pitanja i objavili demanti.

Međutim, na zvaničnom sajtu Pokreta socijalista i dalje se može videti film povodom desetogodišnjice postojanja u kome se za stranačke svrhe zloupotrebljava Vojska Srbije. Spot je kreirao portal Vulin.rs, a može se naći i na Jutjubu. Inače, taj devetnaestominutni film sačinjen je uglavnom od govora predsednika Pokreta Aleksandra Vulina i njegovih aktivnosti kao ministra odbrane pa se u okviru spota nalaze i gardisti i oficiri, što je njihova očigledna zloupotreba.

Šef poslaničkog kluba Pokreta socijalista Đorđe Komlenski tvrdi da se radi o filmu za internu upotrebu iako se on nalazi na Jutjubu i na sajtu Pokreta.

- Ovo nije predizborni spot, već film urađen za internu upotrebu s isključivom namerom da bude prikazan na partijskom skupu povodom obeležavanja deset godina rada i postojanja Pokreta socijalista. On nije nigde javno objavljen, niti učinjen dostupan javnosti od strane Pokreta socijalista. Verujem u vašu iskrenu nameru da pišete na osnovu tačnih i istinitih podataka, a ne na osnovu netačnih ili poluinformacija - rekao je Komlenski.

Bez obzira na njegove tvrdnje o filmu za internu upotrebu, ovaj film se može videti već pet dana i na zvaničnom sajtu pokreta i na društvenim mrežama.

Propade mi ulov

U filmu se mogu videti samo kadrovi Vulinovih aktivnosti kao ministra odbrane, a ne i onoga što je radio dok je bio ministar za rad ili direktor Kancelarije za KiM. Međutim, Komlenski i to poriče.

- Ne slažem se da postoji bilo kakva zloupotreba Vojske. Nemam ni uslova ni vremena da sad pregledam sajt. Čak i da je okačeno, to nije snimao ni radio Pokret socijalista, kao ni Vulin, Vojska ili ministarstvo, a ni u ovome što ste mi poslali ne videh ništa posebno. Nemojte da se ljutite, ali dok sam kuckao poruku izgubio sam lep ulov. Retko imam priliku da pobegnem na pecanje sa društvom - rekao nam je juče Komlenski, uz opasku da se “ne seća da su slike i video materijali Tadića, Šutanovca i drugih sa Vojskom tretirani kao zloupotreba”.

Kurir.rs/Blic.rs 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...