Gradonačelnik Gračanice: Kamenovanje škole je poražavajuće
Foto: Printscreen/ Youtube

reagovanje

Gradonačelnik Gračanice: Kamenovanje škole je poražavajuće

Politika -

Kamenovanje škole u selu Rabovce je poražavajuće, izjavio je danas gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji se nada da će počinioci tog dela biti pronađeni.

"Svi smo mislili da će ovakvih scena biti sve manje u budućnosti, međutim ove scene se ipak ponavljaju", rekao je on za Tanjug i podsetio da se pre samo mesec i po dana dogodio sličan incident u Suvom Dolu.

Popović je nakon kamenovanja zgrade izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana u selu Rabovce naveo da tu školu pohađaju i Srbi i Albanci, ali da je kamenovan samo deo škole u koji idu srpska deca.

"Nama Srbima ovo šalje jedan signal koji je usko vezan sa opstankom. Svi znaju šta znači opstanak našeg obrazovnog sistema na Kosovu i koliko se mi borimo i zalažemo da očuvamo naš obrazovni sistem, a ovakve scene nas jednostavno vraćaju u prošlost", rekao je on.

Policija treba bolje i efikasnije da radi svoj posao, poručio je gradonačelnik, koji se nada će počinioci, kao što je bilo i u slučaju u Suvom Dolu, biti pronađeni i da će se ubuduće raditi preventivno kako se ovakve stvari ne bi dešavale.

Jedna od zaposlenih u školi u Rabovcu kaže da je nakon kamenovanja policija obavila uviđaj i dodala da je ta škola do sada napadnuta pet, šest, a možda i više puta.

Noćas su u selu Rabovce nepoznate osobe kamenovale zgradu izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana, pri čemu su razbijena četiri prozora.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila taj vandalski čin i pozvala bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi počinioce koji su kamenovali školu, jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track