POSLE UBEDLJIVE POBEDE NAPREDNJAKA U MAJDANPEKU: SNS bez vlasti u samo 5 gradova Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Uspeh! Naprednjaci odneli još jednu pobedu!

POSLE UBEDLJIVE POBEDE NAPREDNJAKA U MAJDANPEKU: SNS bez vlasti u samo 5 gradova Srbije

Politika -

Rezultat u Majdanpeku pokazuje šta građani misle o nama i onima koji bi da nam budu alternativa, kaže Glišić

Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti je u 164 od 169 opština i gradova u Srbiji, a ubedljiva pobeda i na lokalnim izborima u Majdanpeku još jedna je potvrda ispravnosti državne politike koju vodi šef naprednjaka i države Aleksandar Vučić, tvrdi predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

- Brojke nikad ne lažu, a na ovim izborima SNS je osvojio 1.500 glasova više nego na prošlim lokalnim izborima 2014. i 1.000 više nego na predsedničkim izborima prošle godine. I izlaznost je bila 58 odsto, odnosno za pet odsto viša nego na predsedničkim izborima. Istovremeno, opozicija je na proteklim lokalnim izborima osvojila 31 odsto glasova, a sada 15 odsto. To jasno pokazuje šta građani misle o SNS i onima koji bi da nam budu alternativa, kao i kome građani sve više, a kome sve manje veruju - komentariše za Kurir Glišić.

Ovo je, inače, kako ističe, značajan trenutak za taj kraj jer je RTB Bor, posle 10-15 godina, dobio strateškog partnera.

- Građani s puno optimizma gledaju na budućnost. Ugledali su svetlo u mraku, jer 99 odsto ljudi u Boru i Majdanpeku živi od tog giganta. Građani su na izborima u nedelju pokazali i na koji način vrednuju zalaganje i rad na političkoj sceni - kaže on.

Na osnovnu podataka Opštinske izborne komisije, na izborima održanim u nedelju u Majdanpeku pobedio je SNS sa 67,8 odsto glasova, a cenzus su prešli i Pokret Dveri, koji je osvojio 11,32 odsto, i koalicija SPS-JS, sa 9,94 odsto.

B. B./Foto:Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja