ŠEF INTERPOLA U BEOGRADU: O poternicama na kojima su kosovski Albanci
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sastanak u Palati Srbija

ŠEF INTERPOLA U BEOGRADU: O poternicama na kojima su kosovski Albanci

Politika -

BEOGRAD - Šef Interpola Meng Hongvej izjavio je danas u Beogradu da ta organizacija zahteve članica za podizanje poternica razmatra na osnovu interne pravne regulative i nakon toga donosi odluku da li je zahtev u skladu sa propisima.

"Smatram da imamo odličnu komunikaciju sa Srbijom i uspešno rešavamo posojeća pitanja", rekao je Hongvej u Palati Srbija nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem odgovarajući na pitanje kakav je stav Interpola o poternicama Srbije na kojima su kosovski Albanci.

"Kada članica naše organizacije podnese molbu za podizanje poternice mi u Interpolu imamo regulativu i na osnovu tih pravnih papira razmotrimo molbe svake članice organizacije i donosimo odluku da li su molbe u skladu sa našim propisima", rekao je Hongvej, Hongvej je dodao da Interpol ne donosi nikakvu posebnu odluku za pojedinu molbu.

"U slučaju kada je jedna članica podnela molbu sa kojom se ne slaže sa drugim članicama insistiramo da se među članicama Interpola obave ineterne konsultacije do postizanja zajedničkog dogvora", rekao je šef Interpola.

Stefanović je upitan da precizira o kakvim nalozima suda je reč, a koje je pominjao juče kada rekao da će nadležni postupiti po njima u slučaju posete kosovskog predsednika Hašima Tačija jugu Srbije, odgovorio da vladavina prava podrazumeva da se postupa po nalozima suda.

"Znamo da postoje određeni sudski nalozi i svako lice za kojim postoji poternica biće procesuirano po zakonu, Kada sudovi daju nalog svi ostali moraju da ga ispunjavaju", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track