SNIMAK SUKOBA NOVAKOVIĆA I POLICAJACA U VRBASU! Stefanović: Najoštrije osuđujem ovaj napad na policajce! Nedopustivo je da ih bilo ko napada!
Foto: Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova OŠTRO REAGOVAO

SNIMAK SUKOBA NOVAKOVIĆA I POLICAJACA U VRBASU! Stefanović: Najoštrije osuđujem ovaj napad na policajce! Nedopustivo je da ih bilo ko napada!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici policije u Vrbasu postupali u skladu sa zakonom i "pružali asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka".

"Najoštrije osuđujem napad na policajce koji se dogodio u opštini Vrbas, a koji su izvršili političar Narodne stranke i njen poverenik za Vojvodinu Borislav Novaković i grupa lica koju je predvodio", naveo je Stefanović.

On je dodao da je nedopustivo da "bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom".

Naime, Narodna stranka je prethodno saopštila da je policija u Vrbasu privela poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i još sedmoro ljudi koji su se protivili uklanjanju jednog objekta.

Advokat Vladimir Gajić je izjavio da su podnete tri krivične prijave - Borislavu Novakoviću, Ognjenu Vujičiću i Aleksi Mihailu - zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Za to delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Novaković i još sedam osoba privedeno je jutros nakon što su se usprotivili rušenju bašte kafića, čiji je neformalni suvlasnik Ognjen Vujičić, član Narodne stranke.

Gajić je ocenio da je reč o ozbiljnom krivičnom delu koje se stavlja na teret osumnjičenima i ocenio da je čitav postupak "prilično neozbiljan".

"Ono što sam ja saznao danas ovde u Vrbasu jeste da opštinska uprava sprovodi jedan nezakonit postupak. Pokušava da iseli zakupca iz kafića na osnovu jednostrano raskinutog ugovora u administrativnoj proceduri. To je protivzakonito. Jedini put je preko suda. Ovako su skratili proceduru i angažovali odmah policiju", izjavio je Gajić.

Novaković je podsetio da je on pokrajinski poslanik i ocenio da je njegova dužnost da zastupa svoje birače na teritoriji cele Vojvodine, gde god se krše prava ili kad god mu neki građanin ukaže na nepravilnosti državnih organa.

"I to se dogodilo ovde u Vrbasu. Opštinska vlast je potpuno zloupotrebila policiju obračunavajući se sa Ognjenom Vujičićem samo zato što je član Narodne stranke", kaže Novaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja