NORVEŠKI AMBASADOR ŽELI NASTAVAK PREGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE: U interesu obe strane da bude napretka
Foto: Zorana Jevtić

kosovsko pitanje

NORVEŠKI AMBASADOR ŽELI NASTAVAK PREGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE: U interesu obe strane da bude napretka

Politika -

Norveški ambasador Arne Sanes Bjornstad rekao je danas da u ovom trenutku deluje da je proces pregovora Beograda i Prištine u zastoju ali da se nada da će se proces nastaviti i to pre svega na korist običnih ljudi.

"U ovom trenutku deluje da je došlo do zastoja u procesu, alil mislim da je u interesu obe strane da se on nastavi i da se postigne napredak", rekao je Bjornstad Tanjugu na pitanje kako u ovoj situaciji vidi dalje proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Bjornstad je danas prisustvovao predstavljanju rezultata istraživanja Agencije Faktor plus o odnosima Srba i Albanaca koje uradila za potrebe Tanjuga, a povodom projekta "Srbi i Albanci - kojim putem dalje", koji Tanjug realizuje u saradnji sa albanskom agencijom ATA i uz podršku ambasade Kraljevine Norveške.

"Kao što smo ovde čuli, Albanci, ma gde živeli, i Srbi, ma gde živeli, su susedi i odnosi Kosova i Srbije će zapravo delimično odlučiti o prosperitetu celog regiona", poručio je on.

On je izrazio nadu da će se proces nastaviti uz asistenciju EU.

"Srbija je načinila napore, Tači je na Kosovu dao neke predloge, ali izgleda da smo u ovom trenutku pomalo zaglavljeni, ali nadam se da će se proces nastaviti, pre svega zbog koristi koje to donosi ljudima u regionu", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja