Najnovije vesti

PLJUŠTE UVREDE U SKUPŠTINI SRBIJE! Živković Arsiću: MAJMUNE, DŽUKELO, KRETENU, Filipović: Opoziciji rejting na nivou statističke greške! (VIDEO)
Foto: Kurir/Printscreen

NOVI CIRKUS

PLJUŠTE UVREDE U SKUPŠTINI SRBIJE! Živković Arsiću: MAJMUNE, DŽUKELO, KRETENU, Filipović: Opoziciji rejting na nivou statističke greške! (VIDEO)

Politika

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je danas razmena uvreda između poslanika opozicije i vladajuće većine, a predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću izrečena je opomena zbog dobacivanja.

Poslanik SNS Srbislav Filipović je rekao da su SNS i Aleksandar Vučić u prethodnih šest godina pokazali kako se pošteno i odgovorno vodi zemlja i poručio opoziciji da pogledaju podršku koju imaju na izborima.

"Ona se meri statističkom greškom. Gde ste vi, gde smo mi i kako danas žive penzioneri i zaposleni u Srbiji?, upitao je Filipović.

 

Na to je Živković rekao da je tačno da su rejting stranke koju vodi i njeni rezultati na izborima drastično manji nego što su rezultati SNS, ali i dodao da je i "Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata".

Zoran Živković
Zoran Živkovićfoto: Beta/Miloš Miškov

Predsedavajući Veroljub Arsić ga je upozorio da će sledeći put, ako bude veličao životno delo Hitlera, dobiti opomenu.

 

"To je najgora moguća uvreda. Ja sam uvredio Hitlera gore nego što je istorija", dobacio je Živković, nakon čega mu je Arsić izrekao opomenu.

Reč je potom dobio Filipović koji je kazao da on može da ustane, a da Živković "posle toliko vinjaka" ne može nikako, na šta se Živković uvredljivim rečima obratio predsedavajućem Arsiću: "Jesi li čuo ovo majmune jedan? Jesi li čuo ovo, kretenu? To nisi čuo, džukelo".

Veroljub Arsić
Veroljub Arsićfoto: Nebojša Mandić

U raspravu se, između ostalih, uključio i poslanik DS Balša Božović koji je Arsiću rekao da nije smeo da dozvoli da se poslanici, bilo da predstavljaju opoziciju ili vladajuću većinu, obraćaju jedni drugima na takav način.

 

"Ne može neko na tako vulgaran i nepristojan način, šta god da je u pitanju, da se obraća i oslovljava kolegu koji sedi preko puta, mislim da vi, kao predsedavajući, treba da uvedete na neki način red i čuvate dostojanstvo dok god sedite na mestu predsedavajućeg ovog doma", rekao je Božović.

 

Na to mu je Arsić odgovorio da je pokušao za zaštiti dostojanstvo parlamenta zato što ne želi da se spominje ideologija koja je bila najrazornija i najdestruktivnija u ljudskoj civilizaciji.

Poslanik SRS Nemanja Šarović smatra da je predsedavajući Arsić najodgovorniji za povrede Poslovnika, jer dozvoljava da se iznose kojekakve uvrede.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...