DS: Vlast obmanjuje građane i iznosi netačne podatke o javnom dugu Srbije
Foto: Marina Lopičić

saopštenje

DS: Vlast obmanjuje građane i iznosi netačne podatke o javnom dugu Srbije

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka je danas ocenila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosi netačne podatke o javnom dugu Srbije i obmanjuje građane.

Komentarišući današnju izjavu Vučića na TV Pink da je javni dug smanjen i da Srbija ima jedan od najboljih uspeha u Evropi, DS je istakla da je predsednik "još jednom očiglednim falsifikatom pokušao da obmane građane i umesto pravih pokazatelja i realnog stanja ponudio obmanu".

"Umesto mnogo puta ponovljenih priča o boljitku i dolasku brojnih stranih investitora, predsednik Vučić bi mogao da nam objasni pod kojim okolnostima je javni dug Srbije sa 15,3 milijardi evra (zaključno sa junom 2012. godine), koliko je iznosio prema zvaničnim podacima Minstarstva finansija - Uprave za javni dug, narastao na 24 milijarde evra, uz vrtoglavi rast u poslednjih osam meseci kada se beleži uvećanje od preko 750 miliona evra", navodi DS u saopštenju.

foto: Reuters

Stranka je upitala "da li je to cena plasirane slike prosperitetne zemlje, uspešne fiskalne konsolidacije i stabilizacije javnih finansija ili ceh koji ćemo naša deca i mi, svi bez izuzetka plaćati u decenijama koje su pred nama?".

"Molimo predsednika Vučića da svoje napore uloži u kreiranje pozitivnog privrednog ambijenta i donošenje podsticajnih mera koje će osigurati radna mesta i dostojne uslove rada, a ne u kreiranje medijske slike koja odudara od stvarnosti", navela je DS.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track