Najnovije vesti

POSLANICI DANAS PROPITUJU PREMIJERKU: Brnabićeva i ministri odgovaraju na pitanja u Skupštini
Foto: Reuters

Poslednji četvrtak u mesecu

POSLANICI DANAS PROPITUJU PREMIJERKU: Brnabićeva i ministri odgovaraju na pitanja u Skupštini

Politika

BEOGRAD - Članovi Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić danas će odgovarati na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

Poslovnikom o radu parlamenta poslanici mogu da postavljaju pitanja članovima vlade poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 sati.

Ministri su na pitanja poslanika poslednji put odgovarali 27. septembra. Tada sa njima nije bila premijerka, jer je u Njujorku prisustvovala Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

foto: Marina Lopičić

Inače, poslanici Skupštine Srbije počeli su danas sednicu postavljanjem pitanja članovima vlade i državnim organima, a nakon toga će nastaviti raspravu o amandmanima na Predlog zakona o građevinskim proizvodima.

Skupština već četvrti dan raspravlja u pojedinostima na predložena rešenja, a na set zakona iz oblasti građevinarstva i saobraćaja podneto je više od 1.100 amandmana.

Članovi vlade će danas, u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine, od 16 do 19 časova odgovarati poslanicima na njihova pitanja. To čine svakog poslednjeg četvrtka u mesecu kada je sednica u toku. 

Predlog zakona o građevinskim proizvodima tu oblast treba da uredi po standardima i praksi Evropske unije i olakša domaćim proizvođačima ulazak na strana tržišta.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Reuters)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...