KOSAČOV: Rusija će podržati rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod
Foto: Profimedia

podrška

KOSAČOV: Rusija će podržati rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod

Politika -

Rusija će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom Republike Srbije, rečeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića i predsednika Odbora za spoljnu politiku ruske Dume, Konstantina Kosačova i istaknuto da Kosovo nikada neće biti nezavisno, niti će postati članica Ujedinjenih nacija.

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu, na principijelnoj podršci koju ova zemlja pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je ocenio da je ta podrška važna za međunarodnu poziciju Srbije jer šalje jasnu poruku i obavezuje mnoge države da ne menjaju svoj stav po pitanju nepriznavanja nezavisnosti lažne države Kosovo.

"To je važno zbog Ujedinjenih nacija, ali i zbog drugih međunarodnih organizacija gde se lažna država Kosovo bori da postane njihov član", poručio je Popović.

On je istakao da se srpski narod oseća sigurno kada zna da ima podršku Rusije i predsednika Putina.

"To je garancija da se niko neće igrati sa teritorijom Republike Srbije, jer to može da izazove nove nestabilnosti i tenzije u regionu", rekao je Popović.

Kosačov je poručio da će Rusija nastaviti da pruža punu podršku očuvanju međunarodnog prava i poštovanju Rezolucije 1244 po pitanju Kosova.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track