OSUDA IZ CRNE GORE Knežević: Ovo je dokaz da bi Kosovo, ako bi se ukazala prilika, etnički očistilo zemlju
Foto: Youtube Printscreen Vijesti.me

Predsednik opozicione Demokratske narodne partije

OSUDA IZ CRNE GORE Knežević: Ovo je dokaz da bi Kosovo, ako bi se ukazala prilika, etnički očistilo zemlju

Politika -

PODGORICA - Predsednik opozicione Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević, osudio je hapšenja Srba u severnom delu Kosova i pozvao Crnu Goru da postupi isto.

"Ovo je dokaz da bi Kosovo, ako bi se ukazala prilika, etnički očistilo zemlju kao što je to urađeno 1999. godine posle bombardovanja SRJ od NATO pakta", kazao je Knežević, preneo je portal RTCG.

Očigledno je, kaže da ih je uhvatila nervoza zbog sve češćih povlačenja priznanja njihove samoproglašene nezavisnosti kao i zbog najnovijeg glasanja u Generalnoj skupštini Interpola kada je odbijen njihov zahtev za prijem u članstvo, zbog čega sada, kako dodaje, na svaki mogući način pokušavaju da izazovu provokaciju od strane Srbije.

"Ovom prilikom javno pozivam Duška Markovića i Mila Đukanovića, pošto se radi o njihovim dokazanim kosovskim prijateljima Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju, da osude ova dešavanja u jevernoj Kosovskoj Mitrovici", navodi se u saopštenju.

Knežević je najavio da će DNP povodom obeležavanja stogodišnjice ujedinjenja sa Srbijom, 1. decembra, poslati snažnu poruku da je većinska Crna Gora uz braću na Kosovu i u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube Printscreen Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja