UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA: Prete mi smrću, UŽASNE PORUKE mi stižu od Albanaca!
Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO!

UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA: Prete mi smrću, UŽASNE PORUKE mi stižu od Albanaca!

Politika -

Milena Ivanović kaže da ni deset meseci posle ubistva supruga i lidera GI SDP Olivera Ivanovića ona i sin Bogdan (7) nemaju mira. Dobija preteće poruke, pune uvreda, i od Albanaca, što je prijavila nadležnim državnim organima. Istovremeno, uznemirava je i naprasna akcija prištinske policije, koja je u petak uhapsila četvoricu Srba zbog navodne umešanosti u atentat na njenog muža.

U okviru te čudne igre Albanaca, naročit je bezobrazluk i javšluk to što su, kako navodi, u ponedeljak priveli čak i Silvanu Arsović, Oliverovu sekretaricu, koja je inače bila jedan od njegovih najodanijih prijatelja.

- Čekam informaciju o Silvani. Ona je na ispitivanju u tužilaštvu u Prištini. Odredili su joj pritvor od 48 sati. Nadam se da će biti dobro i da će uskoro biti puštena na slobodu, da će moći da ode kući svom sinu. Ona je samohrana majka maloletnog deteta. Njeno proviđenje je skandalozan čin. Javašluk i bezobrazluk Prištine. Silvana je bila jedan od najodanijih i najiskrenijih Oliverovih prijatelja.

Svi moji su na Kosovu - majka, otac, brat, sestra... Teško je posle povećanja taksa
Svi moji su na Kosovu - majka, otac, brat, sestra... Teško je posle povećanja taksafoto: Zorana Jevtić

Kako inače gledate na akciju kosovske policije, koja je 10 meseci od ubistva uhapsila četvoricu Srba koji su navodno umešani u taj zločin?

- Na tu igru Prištine nemam nikakav komentar. Nepojmljivo mi je sve to što rade. Čudno je što su sve to pokrenuli posle toliko vremena. Nisam u prilici dalje da komentarišem. Dobijam razne poruke, pretnje. Ne želim da ugrožavam svoj život i život svog deteta.

Ko vam preti i kako? Jeste li to prijavili policiji?

- Prijavila sam nadležnim organima. To je jedini način da se branimo, zaštitimo. Ima tu i Albanaca. Ima tu i svakojakih uvreda, teških i pretećih reči. Nisam mirna i ne bih više o tome da ne izazivam novi gnev, probleme.

Obaveštavaju li vas iz Prištine o toku njihove istrage o ubistvu Olivera?

- Ne. Na zahtev prištinskog tužilaštva, dala sam izjavu u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, jer na Kosovo zaista retko idem.

Koliko često idete na Kosovo?

- Od ubistva Olivera 16. januara, išla sam svega dva puta. Poslednji put u septembru, kada je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) bio u poseti KiM i položio venac na mesto gde je u Kosovskoj Mitrovici ubijen Oliver. Ne odlazim tamo jer, naročito u ovim okolnostima i ovakvoj atmosferi, ne želim da ugrožavam svoje dete. Takođe, Bogdan ima obaveze u školi, a ja na poslu.

Kako je Bogdan sada?

- Nije lako. Pritisak je veliki. Ali borimo se, dosta razgovaramo. Pokušavam na sve načine da mu olakšam. Dobro je, koliko može da bude sedmogodišnje dete bez oca. Potresla ga je sada vest o Silvani, jer je bio veoma vezan za nju, provodili smo dosta vremena zajedno. Teško je, veoma je teško. Bogdan je bio bez oca tri i po godine, koliko je Oliver bio u zatvoru. Taman što je izašao i... Takva je, valjda, sudbina. Teška sudbina.

Kako gledate na poslednje poteze Prištine, povećanje taksa na 100 odsto za proizvode iz Srbije?

- Svi moji su na Kosovu - majka, otac, brat, sestra... Nije lako. Ružno je i tužno što se naš narod navikao da živi u teškim uslovima, na ivici egzistencije i životne ugroženosti, ali naviknut da se bori. Verujem da će i s tim merama uspeti da se izbori.

O zaposlenju u Vladi

NIJE FER DA ME NAPADAJU, NIKOGA NE UGROŽAVAM

foto: Damir Dervišagić

Kako odgovarate na kritike što ste prihvatili posao u Vladi?

- Prihvatila sam ono što mi je ponuđeno. Nikoga ne ugrožavam, nikoga ne diram. Najviše napadaju oni koji se nisu ni setili da pitaju kako smo Bogdan i ja. Nije fer. Ali to govori najviše o njima. To govori kakvi smo mi. U početku sam pokušavala da odgovorim, ali to više ne mogu da radim.

foto: Kurir

Čitajte u današnjem Kuriru!

(Kurir.rs/Biljana Bojić /Foto: Privatna Arhiva)

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ

PUTIN SPREMIO NUKLEARKE ZBOG KRIMA Svet na ivici haosa!

IGRA SUDBINE! Majka troje dece dobila srce devojke umrle od ekstazija

TATA, PROBUDI SE! PIROĆANAC IZREŠETAN PRED ĆERKOM Plaćenici pucali s motora na Srđana Aleksića (38)

INTERVJU SLOBODAN RADANOVIĆ OPTUŽIO BIVŠE Luna i Kija su mi došle glave!

ISPAD U ŠKOLI PRIMENJENIH UMETNOSTI U ŠAPCU Rekao da "direktorka voli mlade", pa izleteo iz škole

HO PODMIĆIVAO I DRUGE ZVANIČNIKE UN?! Počelo suđenje za korupcionaški skandal

POLICIJA SASLUŠAVA OSUĐENIKE I STRAŽARE U NIŠU Izrešetani zatvorenik nije imao čuvare u trenutku sačekuše

SRPKINJA UHAPŠENA U AUSTRIJI! Kućna pomoćnica iz pakla pokrala devet porodica

DANAS U KURIRU POKLON MAGAZIN

I ove srede samo uz Kurir – najtiražniji magazin o poznatima!

U novom broju magazina Glossy Goran Bregović govori o detinjstvu, Božiću i Bajramu, ocu alkoholičaru i hrabroj majci, kako je i kada priznao vanbračnu ćerku Željku, šta mu je donela i odnela droga, s koliko poznatih žena je bio u vezi, zašto se posvađao sa kumom Kusturicom.

Plus ekskluzivne fotografije!

U intervjuu za magazin Glossy Vesna Dedić otkriva kome je posvetile svoje romane i da li još uvek veruje u ljubav. Pogledajte i prve slike ćerke poznate glumice Kejt Hadson.

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Glossy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track