AMBASADOR SRBIJE POZVAN NA RAZGOVOR ZBOG BRANKE MILIĆ: Crnogorski organi traže da uđu u prostorije ambasade!
Foto: Printscreen

pozivaju se na bečku konvenciju

AMBASADOR SRBIJE POZVAN NA RAZGOVOR ZBOG BRANKE MILIĆ: Crnogorski organi traže da uđu u prostorije ambasade!

Politika -

Povodom slučaja Branke Milić, optužene u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Podgorici, Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas ambasadora Republike Srbije Zorana Bingulca na razgovor.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković uručio je, kako se navodi u saopštenju MSP u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, Bingulcu notu sa zahtevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade.

Saopšteno je da je pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici.

"Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo spoljnih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka. Ambasador Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta hitno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnjih poslova čim dobiju zvaničan odgovor", saopšteno je iz Ministarstva.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track