NOVICI TONČEVU OSTAJE KAZNA ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA: Ako napravi krivično delo u narednih godinu dana, ide 3 meseca u zatvor
Foto: Zorana Jevtić

potvrđeno

NOVICI TONČEVU OSTAJE KAZNA ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA: Ako napravi krivično delo u narednih godinu dana, ide 3 meseca u zatvor

Politika -

Vrhovni kasacioni sud odbacio je žalbu poslanika Socijalističke partije Srbije (SPS) i predsednika Skupštine opštine Surdulica Novice Tončeva na presudu Višeg suda u Vranju kojom je zbog nasilničkog ponašanja uslovno osuđen na tri meseca zatvora, čime je ona postala pravosnažna.

Presudom je utvrđeno da kazna od tri meseca zatvora neće biti izvršena ukoliko Tončev u narednih godinu dana ne počini neko krivično delo.

Novica Tončev je osuđen po tužbi aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) iz Surdulice Slađana Stojkovića, koji ga je tužio zbog fizičkog napada tokom predizbornog mitinga koji je Tončev organizovao 2014. godine u selu Jelašnica u toj opštini.

Lokalna skupština u Surdulici jedinstvena je po tome što su na poslednjim lokalnim izborima u nju ušle samo dve partije – SPS i SNS, pri čemu vladajuću većinu čine samo odbornici SPS, dok se u opoziciji nalaze odbornici SNS.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track