SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanica Dveri negirala da je bilo ko od njih pipnuo Maju Gojković u incidentu krajem oktobra
Foto: Dragana Udovičić

sve po starom

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanica Dveri negirala da je bilo ko od njih pipnuo Maju Gojković u incidentu krajem oktobra

Politika -

Poslanica Dveri, Marija Janjušević, ponovo je danas negirala bilo kakav fizički kontakt nje i njenih stranačkih kolega tokom svojevremenog razgovora u kabinetu sa predsednicom skupštine Majom Gojković i dodala da za to ima dokaz, odnosno snimak mobilnim telefonom koji je stavila medijima na raspolaganje.

Povodom nedavnih izjava Gojković, Janjušević je, u izjavi dostavljenoj medijima o događaju s kraja oktobra prošle godine potvrdila da je sa kolegama Boškom Obradovićem i Srđanom Nogom bila u kabinetu Maje Gojković, kako bi, kako navodi, zatražili informaciju o tome zašto je Boško Obradović udaljen sa plenumskog rada, bez pisanog ili usmenog obrazloženja.

"Nije istina da je bilo ko od nas imao bilo kakav fizički kontakt sa njom", navela je Janjušević.

Ona tvrdi da je pripadnik obezbeđenja tada nasrnuo na nju u nameri da joj oduzme telefon i da je bila onemogućena da nastavi snimanje i tako, kako kaže, u celosti posvedoči da Maja Gojković ne govori istinu.

Inače, Skupština Srbije je danas nastavila raspravu o amandmanima na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja. Poslanici su raspravu u pojedinostima počeli u ponedeljak, ali su za tri dana više polemisali o drugim temama razmenjujući optužbe o tome ko je gde preleteo , ko u Srbiji čini Haradinajevu vojsku, ali je bilo reči i o tvitu glumca Sergeja Trifunovića koji je brutalno uvredio predsednicu parlamenta Maju Gojković.

Poslanik Dveri Dragan Vesović rekao je da se on ograđuje od tog tvita i da ga nikada neće podržati.

To sam uradio i na izjavu kolege Srđana Noga (Dveri), međutim, nije korektno

ako se sa ove strane neko ogradi, a sa strane vlasti niko ne reaguje na izjavu kolege poslanika da poslanike opozicije pojede mrak , rekao je Vesović. Vesović je pitao ministra (Sinišu Malog) da li se ograđuje od izjave partijskog kolege da smo mi albanski opozicionari, Albanci bi to rešili tako da bi nas pojeo mrak .

Poslanik SDS Marko Đurišić komentarisao je na početku sednice pisma koja je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio svim penzionerima, rekavši da im je on zapravo uputio pismo zahvalnosti, je im je oteo penzije za projekte poput Beograda na vodi ili Nacionalnog stadiona .

Radikali su zamerili što je SNS podnela više od 300 amandmana na prvu tačku dnevnog reda zbog čega se neće govoriti o amandmanima na predloženi budžet za 2019.godinu, a reč je, kako su naveli, o najvažnijem zakonu koji usvaja parlament.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja