BRNABIĆEVA: Pisma Vučića penzionerima zaista lep gest
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

reagovanje

BRNABIĆEVA: Pisma Vučića penzionerima zaista lep gest

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao pisma penzionerima jako lep gest.

Brnabić je novinarima u Vladi Srbije kazala da ne može da veruje da je neko napravio priču od toga što je Vučić pisao penzionerima da im zahvali, jer kako je rekla "dobijete jedno pismo od predsednika Republike na adresu, hoćete da ga pročitate, nećete, možete da ga bacite".

"Ja sam mislila da je to zaista lep gest, ali svaki lep gest može da se protumači na raznorazne načine", rekla je ona.

Brnabić je dodala da je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti nezavisna institucija i da će kao predsednica Vlade poštovati njegove oduke.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv NN službenog lica u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje zbog toga što je neovlašćeno saopštilo Srpskoj naprednoj stranci (SNS) podatke o ličnosti korisnika penzija u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Šabiću se obratilo više građana, navodeći da su korisnici penzija i da im je poštom stiglo pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa oznakom SNS na koverti, adresirano na njih, iz čije sadržine se zaključuje da je upućeno korisniku penzije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja