BURNO U NARODNOJ SKUPŠTINI, POSLANICI OPOZICIJE NA NOGAMA: Boško obukao žuti prsluk, atmosfera usijana, čuju se povici LOPOVI, LOPOVI!
Foto: Printscreen

Rasprava o budžetu se pretvorila u cirkus

BURNO U NARODNOJ SKUPŠTINI, POSLANICI OPOZICIJE NA NOGAMA: Boško obukao žuti prsluk, atmosfera usijana, čuju se povici LOPOVI, LOPOVI!

Politika -

Poslanici opozicije i danas su ustali na sednici Skupštine Srbije čime izražavaju nezadovoljstvo načinom vođenja sednice.

foto: Printscreen/RTS

Boško Obradović, koji je obukao još jutros žuti prsluk, rekao je da ga nosi u znak protesta zbog "bolesno" visoke cene goriva, a tokom popodneva i da ga nosi i zato što se krši poslovnik i onemogućava opoziciji da govori.

foto: Printscreen/RTS

On je iz poslaničke klupe potom pozvao građane da u subotu dodju na protest u Beograd i tražio podršku gradjana u zaustavljanju "bahatog i nasilnog ponašanja" aktulene vlasti.

Predsedavajući Veroljub Arsić rekao je da mu je dozvolio da kaže sve što je hteo da ga niko nije prekinuo i da ne može da im spočitava diktaturu.

foto: Printscreen

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je Obradoviću da od njega nema "većeg preletačevića" i kazao da ni jedan "žuti poslanik" nije obukao žuti prsluk, nego je "Boško naprasno požuteo da pokaže da je veći demokrata i veći Djilasovac čak i od samog (Dragana) Đilasa".

foto: Zorana Jevtić

Obradović je kazao da Martinović ne može da mu drži moralno predavanje podsećajući ga šta je govorio o predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i bivšem predsedniku SNS Tomislavu Nikoliću dva meseca pre nego je iz radikala prešao u SNS.

Atmosfera se u parlamentu dodatno usijala pošto ministar finansija Siniša Mali nije u skupštisnkoj sali, a opozicija je tražila prekid sednice. U jednom momentu čuli su se i povici "lopovi, lopovi".

foto: Beta/Miloš Miškov

Predsedavanje je potom preuzela predsednica parlamenta Maja Gojković koja je negodovala zbog "urlanja" u sali, a izrekla je opomenu poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track