OVO MORA DA IH JE ZABOLELO! DETALJ KOJI GOVORI SVE! Pogledajte dobro šta piše ispred Vučića, a šta ispred Tačija! (FOTO)
Foto: AP

sednica saveta bezbenosti un

OVO MORA DA IH JE ZABOLELO! DETALJ KOJI GOVORI SVE! Pogledajte dobro šta piše ispred Vučića, a šta ispred Tačija! (FOTO)

Politika -

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.

"Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice ’Srbija‘ kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio predsednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio", napisao je Čepurin.

Vučiću "predsedniče", Tačiju "gospodine"

Takođe, ono što je Dačić primetio jeste da su se Tačiju obraćali sa gospodine, dok su Vučića nazvali predsednikom.

foto: AP

- Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse - kazao je Dačić i dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali sa "predsedniče Vučić", a Tačiju sa "gospodine Tači".

Podsetimo, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održana je sednica, na zahtev Srbije i Rusije, povodom odluke Prištine o formiranju vojske. Sednica je bila otvorena za javnost.

(Kurir.rs, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track