VUČIĆ: Dok protesti u Beogradu budu mirni, policija neće intervenisati
Foto: Ana Paunković

reakcija

VUČIĆ: Dok protesti u Beogradu budu mirni, policija neće intervenisati

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su protesti koji se održavaju nekoliko subota unazad u Beogradu mirni, te da policija neće intervenisati dok god oni takvi ostanu.

"Policiju niste ni videli tamo, za razliku od drugih zemalja gde su krvave glave i vodeni topovi. Mi pustimo da rade šta hoće, onda dođu lokalni izbori oni dobiju devet odsto i svoja dva, tri odbornika mi dobijemo 27 i svi zadovoljni", rekao je Vučić za RTS.

On je ponovio da veoma poštuje narod i da je spreman da ga sasluša, ali da nikada neće slušati Đilasa, Obradovića, Jeremića i druge predstavnike opozicije.

Kako kaže, njih je video na svim do sada održanim protestima, a, iako nemaju vidljiva obeležja svojih stranaka, jasno je, kaže, koje su im namere.

"Šta treba da obuku, dres? Kao kada vi sada ne biste rekli da sam ja Aleksandar Vučić gost u emisiji, jer nemam napisano to na majici", rekao je on.

On je podvukao da nikada neće slušati "pljačkaše koji su orobili Srbiju, oteli sve što su mogli".

"Njih nikada neću da slušam i to mogu da ponovim još 5.000 puta. Neću da ih slušam, kao ni pre godinu dana kada su kao šetali protiv diktature", naveo je Vučić.

Ponavlja da dok nema nasilja učesnici protesta policiju neće ni videti.

"To pokazuje koliko je Srbija demokratska zemlja i mnogo više od zapadnih zemalja", kazao je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track