DRAMATIČNO: 20 prognanih porodica sa Kosmeta bez struje već dva dana! Ugroženi deca, bolesni i stari!
Foto: Thinkstock

Isključeni

DRAMATIČNO: 20 prognanih porodica sa Kosmeta bez struje već dva dana! Ugroženi deca, bolesni i stari!

Beograd -

Nama su ugrožena osnovna ljudska prava. Mi jednostavno nemamo gde. Molimo državu da hitno preuzme brigu o nama dok ne bude kasno - rekao je Miloš Rajković

Drama u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu!

Dvadeset srpskih porodica prognanih sa Kosova i Metohije već dva dana je bez struje!

Njima je EPS isključio struju zbog milionskog duga koji nije izmirila firma "Kablar", koja je pre 11 godina preuzela brigu o njima.

- Mi smo redovno plaćali račune za struju, ali za to nismo dobijali adekvante priznanice. Kako smo čuli, dug je oko pet miliona dinara.

Situacija kod nas je dramatična! U ove dve zgrade je 20 porodica sa oko 45 članova. Među njima je dosta male dece, bolesnih i starih. Majka mi boluje od dijabetesa i stanje joj se pogoršalo - kaže za Portal Kurira Miloš Rajković, jedan od žitelja ove dve zgrade.

On ističe da je danas ostvaren kontakt sa Predsedništvom Srbije i moli sve nadležne institucije da se ovaj problem hitno reši.

- Nama su ugrožena osnovna ljudska prava. Mi jednostavno nemamo gde. Ovde je veoma hladno, sve nam je teže. Molimo državu da hitno preuzme brigu o nama dok ne bude kasno - rekao je Miloš Rajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track