DODIK: Nema rešenja za Kosovo dok se ne reši Republika Srpska
Foto: Beta

Predsednik Srpske jasan

DODIK: Nema rešenja za Kosovo dok se ne reši Republika Srpska

Politika -

Ako neko misli da može da napravi državu Kosovo, a da Srpsku konstantno ignoriše - grdno se vara, poručio je Dodik

BEOGRAD - Stranci koji pokušavaju da naprave kvazidržavu na mestu gde država nikada nije postojala, a s druge strane žele da unište Republiku Srpsku (RS), neka znaju - nema rešavanja statusa Kosova bez rešavanja statusa RS, izjavio je u srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Ako neko misli da može da napravi državu Kosovo, a da Srpsku konstantno ignoriše - grdno se vara", poručio je Dodik.

On je dodao da "Srbi neće biti paravan u zajedničkim institucijama BiH niti će podleći ucenama oko NATO".

"Nastupamo u Sarajevu kao reprezentacija Republike Srpske", naveo je Dodik.

Na pitanje da li će se "konačno razrešiti ubistvo Davida Dragičevića", Dodik je kazao da "saoseća sa porodicom Dragičević i njihovim bolom, ali mu je žao što ih zloupotrebljavaju.

"Niko ne spori priču o pravdi. Ali ovo je sad već odavno politička tema. Podržana je od opozicija i instruisana. Davor Dragičević je okupiran od strane politike. Sada se ponovo reciklira proces.

Jedina problematična stvar ovde je tužilački sistem i javnost mora da zna da tužilački sistem, kako u RS tako i BiH, kontroliše međunarodna zajednica, a ne vlast RS. Nama se veštački nameće neka krivica", rekao je on i dodao: "Vidimo i interes pojedinih medija koji na jedan klik ođednom prenose širom sveta frizirane informacije iz Banjaluke. Imali smo već takav primer u lažnim informacijama o paravojnim formacijama u Srpskoj.

Pojedini centri su bili gladni slika nasilja iz Banjaluke i tako se i izveštavalo 25. decembra. Očigledno se želelo prikazati da je Banjaluka mesto nasilja. Ogromna šteta je naneta imidžu grada".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track