Dačić razgovarao sa Ljajićem, čeka njegovu odluku

Dačić razgovarao sa Ljajićem, čeka njegovu odluku

Politika -
Ljajić je preneo mandataru da će o njegovom eventualnom angažmanu najpre morati da se konsultuje sa liderom DS Borisom Tadićem

BEOGRAD - Mandatar za sastav vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je kao "veoma dobar i pozitivan" današnji razgovor sa liderom Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasimom Ljajićem o eventulanom učešću te stranke u budućoj vladi."Naredne sedmice, posle povratka vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića iz SAD, razgovaraćemo i zajedno vezano za detalje njegovog eventualnog učesća u parlamentarnoj većini, odnosno u vladi Srbije", rekao je Dačić.

On je za televizju "Pink" dodao i da će u međuvremenu Ljajić razgovarati sa Demokratskom strankom na čijoj je listi bio na majskim izborima. Dačić je precizirao da je na sastanku Ljajiću predstavio politiku i ciljeve nove vlade. "Mislim da oko toga nema nikakvog spora i da smo oko tih ciljeva saglasni - i koalicija koja će činiti parlamentrnu većinu i stranka Ljajića", rekao je mandatar.

Dačić je dodao da se danas sastao i sa liderom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom kome je predstavio program i ciljeve buduće vlade i da će ti razgovori biti nastavljeni sledeće sedmice. On je potvrdio da će u ponedeljak razgovarati i sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištavnom Pastorom."Nevezano od toga da li će neko učestvovati u parlamentarnoj većini ili ne, dobro je da postoji saglasnost oko programa nove vlade i misli da je taj program prihvatljiv i za stranke koje su trenutno van parlamentarne većine", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track