MARIJA OBRADOVIĆ (SNS): Nismo dovoljno kažnjavali nelojalne
Foto: Fonet

potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke

MARIJA OBRADOVIĆ (SNS): Nismo dovoljno kažnjavali nelojalne

Politika -

Kako redovno proveravamo rezultate i rad na terenu, naravno da bude promena, a to se funkcionerima uglavnom ne dopada jer čovek se lako na vlast navikne, pa bude i problema, te tad se pokušava na sve načine, pa i saradnjom sa opozicijom da se ostane na rukovodećem mestu

BEOGRAD - Izvršni odbor Srpske napredne stranke do detalja ima pouzdane podatke s terena, ukrštene s različitih izvora, tako da se varaju oni koji misle da centrala ne zna šta radi lokal, kaže Marija Obradović, potpredsednica Glavnog odbora SNS.

Ona tako odgovara na temu o kojoj se sve češće govori, a tiče se naprednjaka koji šuruju s opozicijom.

"Kako redovno proveravamo rezultate i rad na terenu, naravno da bude promena, a to se funkcionerima uglavnom ne dopada jer čovek se lako na vlast navikne, pa bude i problema, te tad se pokušava na sve načine, pa i saradnjom sa opozicijom da se ostane na rukovodećem mestu", rekla je Obradović.

U SNS se, kaže, stalno razgovara o dešavanjima na lokalu, opominju se ljudi, upozoravaju, često i kažnjavaju, ali, kako dodaje, "očigledno nedovoljno".

Povodom najave predsednika SNS Aleksandra Vučića o značajnim promenama na Kongresu stranke, ona kaže da se ceo svet menja, pa i stranke u Srbiji moraju da se menjaju.

"Ne verujem da će to biti promene koje će iz korena promeniti našu stranku... Da li će novim ljudima biti data šansa da pokažu svoje kvalitete i unaprede stranku i pojačaju doprinos SNS-a razvoju Srbije u svakom segmentu - to sigurno. Neki naši ljudi su se izgleda umorili i uljuljkali pa će verovatno izgubiti trku sa onima punim elana i energije za bolje sutra", istakla je ona.

Dodaje i da će se lično zalagati za uvođenje neke vrste kvota za žene u stranačkim organima.

Govoreći o koalicionim partnerima, Obradović kaže da SNS ima nezahvalnu poziciju - da može sama ali da ne treba da bude sama.

Na pitanje o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, ona kaže da bi SNS realno ostvario dobar rezultat i dodaje: "Kao potpredsednica stranke želela bih da kapitalizujemo svoj rezultat i trud u prethodnom periodu i proverimo da li birači pozitivno ocenjuju naš rad, ali istovremeno kao poslanica Skupštine Srbije, kao deo državnog aparata, znam da će izbori usporiti neke procese ali i dolazak novih investitora, bar u prvoj polovini godine, što nije dobro".

U tom smislu naglašava da će naprednjaci pratiti stanje na terenu, da su neki procesi u toku i u zemlji, regionu i Evropi, te da će biti "strpljivi a nikako brzopleti".

"Ponavljam, mi smo u SNS kao vojska, spremni da u pola noći i dana reagujemo", navodi ona.

Obradovićeva je ocenila da su protesti opozicije "haotični", što je "siguran put u propast" i, poredeći ih sa protestima naprednjaka 2012. godine, kaže da su ovi danas "čista rekreacija i modni trend".

"Skupo će birači naplatiti opoziciji ovo igranje s poverenjem naroda", rekla je ona.

Govoreći o kosovskom problemu, Obradovićeva kaže da ne očekuje njegovo rešavanje u narednih nekoliko meseci, uz napomenu da čak i kada se pronađe kompromisno rešenje predstoji težak zadatak - realizacija na terenu.

"Postizanje političkog sporazuma zahteva političku volju obe strane i podršku međunarodne zajednice, a za sprovođenje toga u svakodnevnom životu Srba i Albanaca trebaće mnogo vremena, dobre volje i umešnosti, neke nove generacije koje neće zaboraviti prošlost, ali će gledati napred u budućnost, hrleći ka ekonomskom i kulturnom razvoju svoje zajednice", zaključila je Marija Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track