POČELO SASLUŠANJE ZLOČINACA OVK! Rustem Mustafa, ratni komandant Remi, stigao na saslušanje (VIDEO)
Foto: Printscreen

HAŠKI SPECIJALNI SUD

POČELO SASLUŠANJE ZLOČINACA OVK! Rustem Mustafa, ratni komandant Remi, stigao na saslušanje (VIDEO)

Politika -

Jedan od bivših komandanata OVK, Rustem Mutafa stigao je u zgradu haškog specijalnog tužilaštva, gde će biti saslušan o okolnostima pod kojima su se dogodili ratni zločini te paravojne formacije tokom i posle sukoba na KiM.

Poznatiji kao komandant Remi, Musafa je na ulasku u zgradu Specijalnog suda, rekao da se ne oseća krivim i da je došao da odgovori na poziv suda, koji, kako se navodi, ispituje tvrdnje izvestioca Evropskog parlamena Dika Martija, preneo je Zeri.

"Odgovoriću na sva pitanja koja će tužilac postaviti o mojim poslovima u vezi sa navodima optužnice", rekao je Mustafa, prenela je Koha.

Planirano je da ispitivanje Mustafe traje do utorka, a od srede će na pitanja tužioca odgovarati, Sami Ljuštaku, takođe bivši komandat Oslobodilačke Vojske Kosova.

Mustafa i Ljuštaku bili su važni komandanti operativnih zona na Kosovu, u toku oružanog konflikta, a posle rata su ostali aktivni na kosovskoj poltičkoj sceni u okviru Demokratske Partije Kosova na čijem čelu je donedavno bio aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači, a sada je vodi Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine.

Rustem Mustafa je posle rata bio poslanik kosovske Skupštine, a Ljuštaku je godinama nio gradonačelnik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track