VUČIĆ U LESKOVCU: Očekivao sam napade zbog rigorozne kaznene politike prema kriminalcima...ali meni je važno šta kaže običan narod!
Foto: Pritnscreen/Pink

reagovanje

VUČIĆ U LESKOVCU: Očekivao sam napade zbog rigorozne kaznene politike prema kriminalcima...ali meni je važno šta kaže običan narod!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju Aptive Packard u Leskovcu.

Predsednik je na pitanje novinara o mogućim izborima rekao da ako ih opozicija želi, da će izbora biti.

"Izbori zavise od njih, jednu reč da kažu i biće", rekao je Vučić i dodao: "Pobedićem ih lako i ubedljivo".

foto: Pritnscreen/Pink

Na pitanje novinara o novoj kaznenoj politici prema kriminalcima, predsednik je rekao da je očekivao napade zbog te odluke.

"Mene interesuje šta kaže običan narod, to mi je bitno, a ne šta kažu lideri opozicije", rekao je Vučić.

foto: Pritnscreen/Pink

Osvrnuvši se na uvrede na račun Milene Ivanović, predsednik je rekao da je ona hrabra žena.

foto: Pritnscreen/Pink

"Zamolio sam MUP da uradi bezbednosnu procenu, u slučaju da žena i njeno dete treba da se zaštite", rekao je predsednik i dodao da tu vrstu ludila i mržnje nikad nije razumeo.

"Ne samo što vređaju i napadaju žene, nego govore da bi ona trebalo da protestuje protiv nekoga ali ona to neće. Onda kažu da je đavo jer neće da bude sa njima. Ima li to ikakve veze sa pameću", pitao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da nikada nije rekao za nekog predstavnika opozicije da je izdajnik.

"Oni mene svakog dana nazivaju kriminalcem, izdajnikom, pederčinom... Misle da imaju pravo na more uvreda na dnevnom nivou i da će silinom uvreda nešto da promene, još kukaju kako neko njih vreša", kazao je predsednik Srbije.

Obradović slao pisma Putinu

Putin mi je od jutros poslao tri urgencije na osnovu pisma Boška Obradovića, ironično je prokomentarisao predsednik Aleksandar Vucić pismo koje je Boško Obradović uputio šefu ruske države.

"Siguran sam da je Putinu bilo mnogo važno to što je pročitao u Obradovićevom pismu", rekao je Vučić na pitanje novinara o ambiciji Boška Obradovića da Putina obavesti o političkoj situaciji u Srbiji.

"Putin mi je od jutros poslao tri urgencije na osnovu pisma Boška Obradovića. Siguran sam da ništa drugo nije uradio nego samo čita njegova pisma. To tako mali Đokica, mali Žorž zamišlja život i politiku", rekao je Vučić.

On se na sličan način osvrnuo o na tvit Vuka Jeremićev kako ima saznanja iz diplomatskih izvora da je premijerka obavestila Vučića da želi da napusti tu funkciju.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

O smeni premijerke Ane Brnabić ću se konsultovati sa Vukom Jeremićem, ironično je prokomentarisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić "Ja se to s Jeremićem konsultujem na tajnim sastancima, sa njim raspravljam kad ćemo da sklonimo vladu. Jedini je problem što mi niko ne veruje, znaju da sa njim ne bih seo ni za šta, sledeći put ću nesto bolje da smislim", rekao je Vučić novinarima u Leskovcu i dodao: "Ne mogu na gluposti da odgovaram".

Na pitanje novinara da prokomentariše nove provokacije od strane Albanaca na Kim da bi, nakon taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, mogle da zabrane kretanje vozila sa srpskim registarskoim tablicama. rekao da će Srbija uvek pronaći dovoljno načina kako da pomogne narodu.

"Kroz sve muke ćemo prolaziti zajedno i uspešno ćemo ih rešavati", zaključio je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track