u vazdušni prostor srbije ušao u 11 časova

UŽIVO TRI SRPSKA MIGA DOPRATILA RUSKI PREDSEDNIČKI AVION: Putin sleteo u Beograd, Vučić ga dočekao na pisti beogradskog aerodroma! (VIDEO, FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ruski predsednički avion iljušin 96-300, u kojem se nalazi šef ruske države Vladimir Putin, sleteo je na beogradski aerodrom danas u 13.10 časova.

1 / 38 Foto: Printskrin

Na pisti beogradskog aerodroma dočekuje ga predsednik Aleksandar Vučić uz kojeg je i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin. Ovo je treći susret Vučića i Putina za 9 meseci.

foto: Printscreen Tanjug

13.15 - Po sletanju, u avion je ušao ambasador Čepurin, a iz njega odmah izašao predsednik Putin koji se nasmejan pozdravio sa predsednikom Vučićem, prošao kroz gardijski špalir i ušao u svoj blindirani putinomobil!

foto: Printscreen RTS

13.19 - Predsednička kolona napustila pistu beogradskog aerodroma i uputila se ka Groblju oslobodilaca Beograda, gde će dvojica predsednika odati poštu i položiti vence. Posle toga, sledi svečani doček u Palati Srbija.

Ruski predsednički avion je od granice Srbije sa mađarskom leteo u počasnoj paratnji tri srpska miga 29.

1 / 16 Foto: Pritnscreen/RTS

Putinu je na aerodromu pripremljen tradicionalni srpski svečani doček sa pogačom i solju, mere obezbeđenja su izuzetno jake, na krovu aerodromske zgrade raspoređeni su snajperisti, a pored piste pripadnici specijalne antiterorističke jedinice.

foto: Printscreen /RTS

Predsednička flota aviona Vladimira Putina poletela je jutros sa aerodroma Vnukovo u Moskvi za Beograd, a prvi od aviona preleteo je Belorusiju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku i u 11 časova ušao u vazdušni prostor Srbije, tačno između Subotice i Sombora, može se videti na servisu Flightradar24, koji uživo prati letove putničkih aviona u svetu.

UŽIVO DOLAZAK RUSKOG PREDSEDNIČKOG AVIONA PRATITE OVDE

Naime, prvi iz flote aviona predsednika Putina, u kojem je ruska privredna delegacija, sleteo je na pistu beogradskog aerodroma u 11.15 časova. Svečani špalir i crveni tepih već su postavljeni, a iz iljušina 96-300 očekuje se izlazak ruske privredne delegacije.

1 / 9 Foto: Printscreen Tanjug
foto: Printscreen Flightradar 24, AP, EPA

Ruska predsednička flota letela je za Beograd jutros, oko 9.30 sati po našem vremenu, na visini od 10.356 metara, preletela Belorusiju i ušla u vazdušni prostor Poljske, zatim, Slovačke i Mađarske, a u 11 časova i u vazdušni prostor Srbije.

foto: Filghtradar24

Predsednička flota ne kreće se komercijalnim vazdušnim rutama nego joj zemlje, čiji vazdušni prostor preleće, omogućavaju prelet najkraćim putem.

Podsetimo, ruski predsednik će na beogradskom aerodromu, gde ga već čeka putinmobil - blindirana predsednička limuzina "aurus" - biti dočekan svečano sa najvišim državnim počastima.

Putina na aerodromu čeka njegova limuzina

Na parkingu u blizni VIP terminala beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" već je parkirana limuzina kojom će se predsednik Rusije Vladimir Putin voziti u Beogradu. Reč je o modelu aurus senat, iz serije "kortež", a limuzina je napravljena specijalno za Putina, pa se naziva i putinomobil.

foto: EPA

Dok ostali blindirani automobili koji izađu iz fabrike mogu imati najviše sedam plus bezbednosni sistem, Putinov automobil premašuje sve do sada napravljene. Radi se o specijalnom blindiranom vozilu, koje se smatra najboljim na svetu, otpornim na napade iz vazduha, bojne otrove, a prilagođen je i da izdrži pod vodom.

Na auto-putu ka BG aerodromu za sada bez gužvi

Na autoputu od centra grada ka aerodomu "Nikola Tesla", na koji će, kako se očekuje, danas oko podne sleteti avion sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, za sada nema gužvi u saobraćaju, javlja Tanjug. Na izlazu iz Beograda, duž auto-puta koji je ukrašen zastavicama Rusije i Srbije, raspoređeni su pripadnici policije na svakih 100-200 metara. Na samom aerodromu "Nikola Tesla" prisutan je veliki veliki boj pripadnika policije i obezbeđenja.

(Kurir.rs/Foto: Flightradar24/Foto: Flightradar24/Foto: AP/EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track