MIHAJLOVIĆ: Celo društvo mora da se bori protiv vređanja žena
Foto: Ana Paunković

osuditi uvrede

MIHAJLOVIĆ: Celo društvo mora da se bori protiv vređanja žena

Politika -

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacinog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je danas najnoviji slučaj vređanja žena odnosno uvrede od strane glumca Sergeja Trifunovića na račun predsednice opštine Savski Venac Irene Vujović i istakla da svi zajedno kao društvo treba da se borimo protiv takvih stvari.

"Po prvi put smo mnogo više osudili nasilje nad žena nego prethodnih godina imajući u vidu akcije koje ne prestaju, od strane Trifunovića i nekih drugih, nije to ni prvi put da se sa time susrećemo. Moja poruka je da je nasilje nad ženama, kao i vršnjačko nasilje, društveni problem", kazala je Mihajlović.

Istakla je da ne može samo vlada da reši taj problem ili određene organizacije, već je potrebno da to rešimo zajednički - državne i nedržavne institucije.

"To je nešto na šta moramo da ukazujemo, verbalno nasilje i sve ovo što smo čuli prethodnih dana jeste zaista nasilje. Jer, da li ćete nekom opaliti šamar ili mu reći najpogrdniju reč, to je nasilje i nema u tome razlike".

Mihajlović je poručila da moramo svaki dan da osuđujemo svaku vrstu nasilja ako želimo da živimo u jednoj normalnoj državi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track