Najnovije vesti

VUČIĆ: Uhapšen Dragoljub Simonović predsednik Grocke zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića! Niko neće biti zaštićen zbog partijske knjižice!
Foto: Printscreen, Kurir

po povratku iz davosa

VUČIĆ: Uhapšen Dragoljub Simonović predsednik Grocke zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića! Niko neće biti zaštićen zbog partijske knjižice!

Politika

Predsednik Aleksandar Vučić je u vanrednom obraćanju građanima Srbije, rekao je da smo uspeli da zemlju izvučemo iz ambisa.

 

- Uspeli smo da vratimo nadu i da u mnogim gradovima otvorimo fabrike, da postanemo partner i da podignemo ugled Srbije. Uspeli smo da Srbija bude naprivlačnija za strane investitore, i da podignemo i vratimo pitanje Kosova. - Uspeli smo da Srbiju vratimo u igru i da Srbija bude činilac koji se pita.  Srbijom ne vladaju otuđeni centri moći, ni tajkuni, ni strane ambasade. Narod je izvor vlasti, i narod na slobodnim izborima donosi odluku - jasan je bio predsednik. rekao je Vučić.

 

foto: Printscreen

- Imali smo osećaj kod stanovništva da pravda nije zadovoljena. Biće donete izmene krivičnog zakona i zakon o poreklu imovine. Biće jasno da sa državom nema igre, rekao je Vučić.

 

- Govori se o partijskim knjižicama kao svemoćnoj ulaznici da radite šta hoćete. Srbija će biti pravno uređena zemlja. Želim da vas obavestim da je policija danas uhapsila i zadržala Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka i člana Gradskog odbora i Glavnog odbora SNS, rekao je Vučić.

 

foto: Printscreen

- Mi ćemo ovih dana ići u Grocku da vidimo da li ta opština može da funkcioniše ili će biti novih izbora. U ovoj zemlji će novinari biti zaštićeni, i ovo je poruka za sve da nasilje neće biti nikom dozvoljeno i to je odlučna odluka države. Videćete da više neće biti nekažnjivosti političara i onih iz bivše i ovih i sadašnje vlasti. Niko neće biti zaštićen zbog partijske knjižice. ovo je za nas važan dan i pokazuje svu našu odlučnost da menjamo stvari i da pošaljemo svima u svetu signal da je Srbija sigurna zemlja i da u njoj nije bilo ubistva ili ranjavanja novinara kao u drugim zemljama. Naš posao je da kaznimo i nalogodavce i izvršioce. Posvetićemo se pravid i vraćanju kontrole u ruke naroda i da ljudi osete da se neko brine za njih,  i da niko ne može da bude toliko bahat, bez obzira kojoj stranci pripada, rekao je Vučić.

 

- Partijska knjižica nikoga neće štititi od odgovornosti i novinari će biti zaštićeni, dopadali se nekome ili ne, a ovo je poruka da će svi počinioci biti najstrože kažnjeni i da nasilje nije dozvoljeno, rekao je Vučić

 

On je naveo da je u paljenje kuće Jovanovića bio umešan policajac koji je razgovarao sa Simonovićem, a potom posredovao u angažovanju počinilaca.

 

foto: Printscreen

- Obećano mu je 1.500 evra, Simonović mu nije dao, pa je policajac morao da da svojih 1.000 evra za izvršenje, ali je ćutao 'zbog zapošljavanja u Grockoj', rekao je Vučić.

 

Vučić je naveo da su krivicu priznali i organizatori i izvršioci. Predsednik SNS-a je rekao da će narednih dana ići u Grocku da "uspostavi kontakt" sa ljudima.

 

- Ići ćemo u Grocku da vidimo da li ta opština može da funkcioniše, ako ne, neko drugi će da formira vlast i ići ćemo na izbore u opštini Grocka, rekao je Vučić.

 

Vučić se danas vratio iz Davosa gde je učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu.

 

U izjavi novinarima, uoči povratka u Beograd, rekao je kako "čuje da ima važnih vesti u zemlji", ili da "može da ih bude, tako da treba da se vraćamo i da rešavamo probleme u zemlji".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...