KO JE UHAPŠENI DRAGOLJUB SIMONOVIĆ: Prvi čovek Grocke na službeni put sa ženom i ćerkom o trošku firme za 250.000 dinara!
Foto: Marina Lopičić

osumnjičen kao nalogodavac za paljenje kuće novinara

KO JE UHAPŠENI DRAGOLJUB SIMONOVIĆ: Prvi čovek Grocke na službeni put sa ženom i ćerkom o trošku firme za 250.000 dinara!

Politika -

Uhapšeni prvi čovek Grocke Dragoljub Simonović, javnosti je poznat i po put u Italiju, koji je 2018. godine organizovalo komunalno preduzeće “Eko Grocka”, kada je poveo i dva člana svoje porodice - suprugu Zoricu i ćerku Jelenu.

Ukupna cena ove usluge, kako se može videti na dnu izveštaja, iznosi 247.900 dinara.

Na pitanja koji je povod putovanja, u kom svojstvu su u njemu učestvovale pomenute Zorica Simonović i Jelena Simonović Stanišić, te su troškovi puta fakturisani na javno preduzeće, nismo dobili ni od predsednika opštine Simonovića, ni od nadležnih opštinskih službi, ali ni od preduzeća “Eko Grocka”.

Stoga za sada ostaje samo pretpostavka da povod višednevne posete Italiji (18-20. jul 2018. godine) leži u činjenici da je društvo za posebne namene “Eko Grocka” d.o.o. nastalo kao plod javno-privatnog partnerstva između opštine i italijanske firme “Magip”, pa i da je reč o poslovnoj poseti koja je zgodno prerasla i u porodično putovanje Simonovića.

foto: Marina Lopičić

S druge strane, kako smo nezvanično saznali, Simonovićeva supruga bila je svojevremeno postavljena na mesto savetnice predsednika Grocke, mada nije izvesno da li je i dalje na toj funkciji, dok ćerka Jelena nije zaposlena u opštini.

Simonović je, inače, poznat po raznim aferama koje su pratile njegove mandate na čelu opštine Grocka od 2005. do 2012. godine, ali i period koji je potom proveo na čelu “Železnica Srbije” (2012-2014) pre nego što je smenjen sa te funkcije.

Sporni ugovori i nikad ostvareni planovi obeležili su njegove mandate predsednika opštine Grocka 2005. i 2012. godine. Tada je, između ostalog, potpisao i ugovor sa “Srbijagasom” u vrednosti od 21 milion evra za izgradnju gasovoda u Grockoj bez potpune dokumentacije. Projekat do danas nije završen.

foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

Prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci. U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata.

Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35. Prethodni mandat, koji je započeo 2012. godine, okončao je ranije, jer je bio postavljen na mesto generalnog direktora tadašnjih "Železnica Srbije", gde je ostao do 2014. godine.

Na čelu opštine Sinomović je bio i 2005. godine, kao član Srpske radikalne stranke, ali je posle nekoliko meseci u opštini formirana nova većina i Simonović je tada bio smenjen. Završio srednju mašinsku školu, smer mašinski konstruktor, kao i Ekonomski fakultet, odsek za finansije, budžet i carine.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track