VESELJI PROMENIO PLOČU, VIŠE MU NISU VAŽNE TAKSE ZA SRPSKU ROBU: Bitniji su nam odnosi sa SAD, a i Tramp je tražio da budu ukinute
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

situacija na kosovu

VESELJI PROMENIO PLOČU, VIŠE MU NISU VAŽNE TAKSE ZA SRPSKU ROBU: Bitniji su nam odnosi sa SAD, a i Tramp je tražio da budu ukinute

Politika -

Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta, izjavio je da bi Prištini trebalo da budu bitniji odnosi sa SAD, a ne nametnute takse za proizvode iz Srbije i BiH. Veselji je potvrdio da su Sjedinjene Države tražile suspenziju tih taksi i to je, kako je rekao, zahev američkog predsednika Donalda Trampa.

Gostujući na televiziji Dukađini, Veselji je rekao da je, odluka prištinskih institucija o nametanju uvećanih taksi za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, dobra jer se, kako kaže, Priština i dalje suočava sa "agresivnošću Srbije", ali da su odnosi sa SAD važniji.

"Međutim, mi sada ne govorimo o taksama, već o odnosima sa SAD i međunarodnom zajednicom. Mi smo partneri sa SAD, a od njih je stigao predlog da takse budu suspendovane, što je zahtev predsednika Donalda Trampa", rekao je Veselji, preneli su prištinski mediji.

On je ocenio da je dobro to što je zahtev SAD za suspenziju, a ne za ukidanje te mere, te dodao da je o tome bilo reči i na nedavnom sastanku Ramusa Haradinaja sa američkim ambasadorom u Prištini, Filipom Kosnetom.

Dodao je da su SAD uvek bile uz Kosovo u svakom trenutku, što je, kako je ocenio, "od velikog značaja za državnost i integritet Kosova".

"SAD su uvek bile uz nas. SAD i Kosovo treba da budu jedno. Konfrontacija i sučeljavanje sa državom koja je garancija našeg suvereniteta i nase teritorije nije dobra za Kosovo", rkao je Veselji, prenela je RTK2.

Veselji je rekao i da konstantno radi na tome da Kosovo bude što bliže SAD i da će na tome uvek raditi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track