NAČELNICI PET OKRUGA NA KIM: Zabrinuti smo radikalnih poteza Prištine, jedinstvo je naš najjači odgovor
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

sastanak u kosovskoj mitrovici

NAČELNICI PET OKRUGA NA KIM: Zabrinuti smo radikalnih poteza Prištine, jedinstvo je naš najjači odgovor

Politika -

Načelnici pet upravnih okruga sa prostora Kosova i Metohije danas su u Kosovskoj Mitrovici, na sastanku o političko-bezbednosnu situaciju u pokrajini, izrazili zabrinutost zbog načina na koji se radikalni akti Prištine, poput taksi na robu iz centralne Srbije, poziva na nasilno ujedinjenje Mitrovice i pokušaja nelegalnog prisvajanja Trepče, odražavaju na društvenu klimu i svakodnevni život srpskog naroda.

Kako se navodi u saopštenju sa sastanka dostavljenom Tanjugu, konstatovano je da je političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u ovome trenutku najjači odgovor na seriju provokacija Prištine i da je neophodno sprečiti pokušaje da se veštačkim stvaranjem nejedinstva otupe volja i kapacitet našeg naroda za odupiranje sve snažnijim pritiscima.

Načelnici okruga osudili su sve pojedince i političke organizacije koji pitanje Kosova i Metohije i položaja srpskog naroda u pokrajini pokušavaju da zloupotrebe u dnevnopolitičkoj borbi, jer, kako je ocenjeno, jedini način da se osigura opstanak našeg naroda jeste tretiranje tog pitanja kao najvišeg državnog i nacionalnog priorieta.

Na sastanku je pružena jasna i nedvosmislena podrška nacionalno odgovornoj politici Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Ovom prilikom je izražena i nada da će predsednik Vučić u sklopu kampanje "Budućnost Srbije" biti u prilici da poseti i neki od kosovsko-metohijskih okruga, jer, kako se navodi, građane u našoj južnoj pokrajini ništa toliko ne učvršćuje u nameri da istraju koliko uverenje da je Srbija u svakom smislu prisutna na ovim prostorima.

Sastanku su prisustvovali načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević, načelnik Kosovskog okruga Srđan Petković, načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vaso Jelić i načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track