Najnovije vesti

VESELJI O UKIDANJU TAKSI: Usvojićemo mudro rešenje u narednih nekoliko dana! Važno  je da Kosovo i SAD nemaju različite stavove
Foto: EPA

Predsednik Skupštine Kosova

VESELJI O UKIDANJU TAKSI: Usvojićemo mudro rešenje u narednih nekoliko dana! Važno je da Kosovo i SAD nemaju različite stavove

Politika

 

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da je taksa od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvedena za dobrobit Kosova i ponovio da ostaje na snazi, ali da se intenzivno radi na konkretnim rešenjima, poput suspenzije kao privremene mere.

 

"Uveli smo taksu od 100 odsto na srpske proizvode i robu, jer nam je to nametnula Srbija. Taksa će ostati na snazi. Napravio sam predlog, koji je veoma konkretan i predviđa mere. Suspenzija je, takođe, zahtev Sjedinjenih Američkih Država. To je privremena mera", rekao je Veselji.

 

.

On je dodao da za to vreme mogu da se preduzmu mere da na Kosovo ne mogu da uđu proizvodi srpskog porekla, ako se ne poštuju njegove institucije, prenosi RTK.

 

"Mi intenzivno radimo na tome", rekao je Veselji i dodao kako je izuzetno važno da Kosovo i SAD nemaju različite stavove, navodi RTK.

 

"Moramo biti jedno. Kosovo je mnogo jače u zaštiti teritorije, suvereniteta i zaustavljanju Zajednice (ZSO) sa izvršnom vlašću, imajući partnere u SAD i EU. Treba da očuvamo to partnerstvo i uspećemo, budite sigurni, očuvati dostojanstvo naše države. Ja sam siguran da ćemo izaći kao pobednici", rekao je Veselji i najavio da će u narednih nekoliko dana biti usvojeno "mudro rešenje".

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...