Najnovije vesti

BIVŠI TERORISTA OVK SASLUŠAN U PRIŠTINI: Sultana ispitivali istražitelji Specijalnog suda kao osumnjičenog
Foto: Profimedia

ratni zločini

BIVŠI TERORISTA OVK SASLUŠAN U PRIŠTINI: Sultana ispitivali istražitelji Specijalnog suda kao osumnjičenog

Politika

Bivši komandant glavnog štaba takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi saslušan je danas u Prištini pred istražiteljima Specijalnog

suda u svojstvu osumnjičenog.

 

Vest da je Seljimi, poznat i pod nadimkom "sultan" ispitan, potvrdili su njegovi advokati Tom Gaši i Gaj Smit koji su i rekli da je on ispitan kao osumnjičeni a ne svedok, prenose prištinski mediji.

 

Seljimi, koji je prošle nedelje postavljen za političkog savetnika Ramuša Haradinaja, odgovarao je na opšta pitanja, rekli su njegovi advokati i dodali da je ispitivanje bilo kraće od drugih i da za sada nema razloga za podizanje optužnice protiv njega.

 

Seljimi je krajem januara pušten na uslovnu slobodu nakon pet godina zatvora u kome je bio zbog zločina nad civilima.
On će do 2020. godine biti pod prismotrom policije ali ga, najverovatnije sledeće sedmice, očekuje i saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

 

Seljimi je osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je 10 pripadnika bivše OVK osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.
Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...