PRIŠTINA PREKINULA KOMUNIKACIJU SA UNMIKOM: Haradinaj poludeo nakon Guterešove kritike zbog taksi na srpsku robu
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

zaoštravanje situacije

PRIŠTINA PREKINULA KOMUNIKACIJU SA UNMIKOM: Haradinaj poludeo nakon Guterešove kritike zbog taksi na srpsku robu

Politika -

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je neprihvatljiv deo izveštaja generalnog sekretara UN Antonio Gutereša da je uvođenje takse na robu iz Srbije i BiH uticalo na povećanje tenzija i dodao da je Kosovo prekinulo komunikaciju s Unmikom.

Haradinaj je naveo da informacije koje Unmik šalje u Njujork ne odražavaju istinu o Kosovu zbog čega njegova vlada neće više komunicirati s misijom UN.

"Unmikovi ljudi pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanesene štete i veliki bol, kao i nerešavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je prilikom posete proizvodnoj kompaniji u selu Pestovo, u Vučitrnu, rekao da je Kosovo spremno za sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji je cilj teritorija i granica, odgovarajući na jučerašnju izjavu predsednika Hašima Tačija u Njujorku da će korekcija granice biti deo konačnog sporazuma Kosova i Srbije.Kosovski premijer je ponovio da je Priština spremna za dijalog, ali bez uslovljavanja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track