Najnovije vesti

DAČIĆ: Ogovaranje Srbije po svetu nikome ne služi na čast
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

ministar spoljnih poslova U SAD

DAČIĆ: Ogovaranje Srbije po svetu nikome ne služi na čast

Politika

Zato veoma negativno gledam na različite izjave i nastupe lidera opozicionih stranaka Đilasa, Jeremića i ostalih koji u inostranstvu iznose stavove o Srbiji koji ne odgovaraju realnom stanju, rekao je ministar

VAŠINGTON - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da veoma negativno gleda na izjave lidera opozicionih stranaka koji u inostranstvu iznose stavove koji ne daju realnu sliku o Srbiji.

Dačić je u Vašingtonu, gde učestvuje na Ministarskoj konferenciji Globalne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a podsetio da je i pre nekoliko dana upozorio da ne treba mešati unutrašnje-političke sukobe i međustranačke odnose u Srbiji sa predstavljanjem naše zemlje u inostranstvu.

"Zato veoma negativno gledam na različite izjave i nastupe lidera opozicionih stranaka Đilasa, Jeremića i ostalih koji u inostranstvu iznose stavove o Srbiji koji ne odgovaraju realnom stanju", rekao je ministar spoljnih poslova.

Dodao je da s obzirom da se često nalazi na međunarodnim skupovima nikada ocene kakve iznosi opozicija nije čuo od predstavnika međunarodne zajednice, primetivši da stavovi opozicionih lidera ne stvaraju dobru sliku o Srbiji i nanose štetu nacionalnim i državnim interesima.

"Neophodno je da se u Srbiji sačuva politička stabilnost, to je važno za dijalog koji treba da bude nastavljen sa Prištinom, to je važno i za budućnost Srbije", poručio je šef srpske diplomatije.

On podseća da svi predstavnici međunarodnih organizacija ocenjuju da je Srbija na dobrom putu i zaključuje da "ogovaranje Srbije u međunarodnim krugovima svakako ne može da služi na čast bilo kome".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...