SRBIJO, POMOZI! Da Neda prohoda u osmoj godini! Potrebno je još malo da napravi prvi korak
Foto: Privatna arhiva

SRBIJO, POMOZI! Da Neda prohoda u osmoj godini! Potrebno je još malo da napravi prvi korak

Društvo -

Porodica Kujundžić iz Kragujevca ima bliznakinje od kojih jedna boluje od celebralne paralize. Potrebno je oko 15 hiljada evra za operacije u Beču i lečenje u Slovačkoj i kod tima ruskih lekara - da Neda napravi prvi korak u osmoj godini!

Kada borba za život Vašeg deteta počne njegovim rođenjem, onda i život i poimanje svega oko nas ima drugu dimenziju. Često olako prelazimo preko sudbina uz naše „ne snašlo te“, a oko nas ti mali borci i njihovi roditelji ispisuju priče vredne literature i poučnih poruka koje mogu stati u jednu jedinu reč -ŽIVOT!

Upravo je on ispisao stranice u kojojse porodica Kujundžić, Marija (34) i Stanislav bore da njihova osmogodišnja kćerka Neda napravi prve korake.

Niko nije ni slutio pre osam godina da će blizanačka trudnoća krenuti naopako u 32-oj nedelji...

- Neda se rodila prva. Obe su odmah prebačene na odeljenje neonatologije i tu su provele dva meseca. Naša preslatka devojčica se napatila na samom rođenju, mozak joj je ostao bez kiseonika i tom prilikom je dobila ciste na mozgu. Ciste su se nakon nekog vremena povukle, ali su, nažalost, ostavile oštećenje - priča nam majka Marija.

foto: Privatna arhiva

Do sada neda je imala dve transpaltacije matičnih ćelija u Beču. Rehabilitaciju u Slovačkoj, a lečili su i mišićna vlakna kod tima ruskih lekara u Ćupriji. Potrebno je još samo malo za taj prvi korak. Ali..

- Nedostaje još 14.500 evra za operaciju ćelija u Beču, rehabilitaciju u Slovačkoj u centru „Liberta“ i mišićnu cimbrotoniju od strane tima ruskih lekara u Ćupriji .Veliki deo sredstava smo prikupili preko fondacije „Budi human“ ali još 14.500 hiljda evra nedostaje da vidimo Nedin prvi korak, da posle osam godina počne samostalno da drži glavu - kaže Marija.

A u tih osam godina borbe isprepletalo se sve. Strpljenje, nada, borba i puno, puno ljubavi. Marija nigde ne radi, otac Stanislav (41) bori se za svaki dinar u svojoj autolimarskoj radionici od danas do sutra.

Druga kćerkica bliznakinja Lena pomaže koliko može dete od osam godina. Nikakvih primanja nemaju. I pored svih nedaća i kao večnost duge borbe proširili su porodicu. Dobili su još jednu devojčicu koja nije napunila ni mesec dana. Ponovo je život pobedio. Da ostane tako i da Neda stane na svoje noge

Srbijo pomozi!

foto: Privatna arhiva

APEL ZA POMOĆ!

Za pomoć osmogodišnjoj Nedi da prohoda, može se poslati SMS 231 na 3030

ili uplatom na sledeći broj računa

Dinarski: 160-458762-26

Devizni: 00-540-0001816.6

IBAN broj: RS35160005400001816616

(Kurir.rs/D.Ilić Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track