SUSRET SA ZVANIČNICIMA: Maja Gojković u poseti Keniji i Ugandi
Foto: Beta Miloš Miškov

SARADNJA

SUSRET SA ZVANIČNICIMA: Maja Gojković u poseti Keniji i Ugandi

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković boraviće u zvaničnoj poseti Republici Keniji i Republici Ugandi, gde će sa zvaničnicima tih zemalja razgovarati o razvoju parlamentarne saradnje i unapređenju ukupnih odnosa.

Gojkovićeva će, kako je saopšteno iz njenog Kabineta, u poseti Keniji, prvoj u istoriji parlamentarnih odnosa, biti od utorka, 19. februara na poziv predsednika Narodne skupštine Kenije Džastina Maturija.

Ona će posetu ovoj zemlji započeti sastankom sa Maturijem, a tokom posete imaće niz susreta, među kojima i sa predsednikom Senata Republike Kenije Kenetom Lusakom.

Maja Gojković će u zvaničnoj poseti Ugandi boraviti na poziv predsednice Parlamenta Ugande Rebeke Kadage od četvrtka, 21. februara, a tokom posete, koja je takođe prva na parlamentarnom nivou u istoriji odnosa dve zemlje, imaće brojne susrete.

U delegaciji Narodne skupštine Republike Srbije su i predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Žarko Obradović i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ugandom Dragomir Karić, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track