ĐILAS DRŽI DS U ŠACI! Lutovac ga moli za pare, a on mu daje na kašičicu! Plaća mu i troškove putovanja do odbora po Srbiji! BEZ SRAMA
Foto: Beta, Emili Vas

rasulo u Demokratskoj stranci

ĐILAS DRŽI DS U ŠACI! Lutovac ga moli za pare, a on mu daje na kašičicu! Plaća mu i troškove putovanja do odbora po Srbiji! BEZ SRAMA

Politika -

Pored toga što Đilas daje novac demokratama na
kašičicu, on je svojevremeno otkupio dugove svoje bivše stranke, pa ih i tako drži u šaci. Isterao ih je i iz prostorija na Terazijama

Demokratska stranka (DS) prolazi kroz jednu od najtežih faza! Zoran Lutovac, predsednik DS, uopšte se ne bavi strankom, nema komunikacije unutar organizacije, a koliko nemaju novca, možda najbolje pokazuje činjenica da šefu demokrata troškove putovanja po Srbiji pokriva jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas, otkriva Kurir.

foto: Zorana Jevtić

Izvor našeg lista iz vrha DS kaže da je stranka potpuno bez para i da nemaju sredstava čak ni za putovanja po zemlji.

Ne vide izlaz

- DS nema para ni da njen predsednik ide po Srbiji i obilazi odbore, animira ljude... Kad baš negde mora da se otputuje, Lutovcu troškove pokriva Đilas, od kojeg praktično zavisi - kaže naš sagovornik. Inače, pored toga što Đilas daje novac DS na kašičicu, on je svojevremeno otkupio dugove svoje bivše stranke, pa ih i tako drži u šaci.

- Đilas je, dok je bio u DS, maltene uništio stranku, a sada nas opet drži u šaci jer je otkupio sve dugove stranke. Daje nam pare na kašičicu i opet od njega zavisimo. Isterao nas je iz prostorija na Terazijama u kojim smo bili godinama - priča naš sagovornik.

Da DS ne cvetaju ruže, poznato je, a da demokrate sada ne vide izlaz iz ambisa, potvrdilo je nezvanično za naš list nekoliko ljudi iz te stranke. Kako kažu, šef demokrata se uopšte ne bavi strankom.

- Nema nikakve komunikacije i koordinacije unutar stranke. Lutovac, na primer, nijednom nije došao u poslanički klub DS na razgovor. Svih ovih godina bila je praksa da predsednik stranke poseti poslanički klub, porazgovara sa poslanicima, dogovore se o nekakvom zajedničkom nastupu i to su poslednjih godina radili gotovo svi predsednici, osim sada Lutovca. On je u stanju da ceo dan sedi u kancelariji i čita knjige, uopšte se ne bavi strankom. Za sve se, maltene, pita Đilas - navode oni.

Stranka u drugom planu

Bojan Klačar iz Cesida kaže da je sadašnje rukovodstvo DS s Lutovcem na čelu svesno svoje aktivnosti usmerilo ka razvijanju SZS, dok je stranku gurnulo u drugi plan.

foto: Fonet

- Lutovac je od početka video DS kao deo šire opozicione priče, čini se da je on dominantno svoju aktivnost usmerio ka razvijanju Saveza, a da je negde u drugom planu ostala ta neka vrsta ličnog pečata, specifičnosti koju ima DS.

Lutovac juče nije odgovarao na pozive, a ni ostali iz DS nisu bili raspoloženi za razgovor.

Kurir.rs/K.B/Foto:Beta/Emili Vas

Vladimir Đukanović

ĐILAS NAJGORI DIKTATOR

Poslanik SNS Vladimir Đukanović uporedio je Đilasa s nacističkim lekarom Jozefom Mengeleom, koji je sprovodio eksperimente nad decom u logoru:

foto: Zorana Jevtić

- Kada Dragan Đilas govori o neophodnosti slobode medija, to mu dođe kao da Mengele govori o pravima pacijenata. Srbija u svojoj istoriji nije imala goreg diktatora u medijima od njega. Sa pozicije vlasti preko svoje privatne firme držao je reklamni prostor u svim medijima.

Kovačević o Đilasovim sledbenicima VI STE POLUSVET, UŽAS, POLITIČKI RETARDI

foto: Dragana Udovičić

Dramaturg Siniša Kovačević nazvao je Đilasove sledbenike okupljene u SZS „političkim retardima i polusvetom“ i ogradio se od njih. On je u svojoj Tviter objavi objasnio da njemu nije mesto među njima, jer su oni „užas“ i „polusvet“: - Svi šetači su opozicija. Neki od njih su užas, članovi partija koje, sem DS, nikada nisu bile na vlasti. Tom polusvetu, političkim retardima, nametnuti telo koje će ih kontrolisati. Činiće ga uglavnom bivši članovi PSG sa novim političkim himenom. Zajebite. Mene nećete kontrolisati.

Neslaganja među braćom

BANE BI DA KONTROLIŠE SERGEJA

foto: Ana Paunković

Braća Sergej i Branislav Trifunović sve češće su na ivici svađe zbog oprečnih mišljenja u politici! Glumci i najglasniji učesnici protesta koalicije Dragana Đilasa ne mogu da sakriju svoja neslaganja, a jedno od poslednjih mimoilaženja je stav o uvođenju novog nadzornog tela koje bi kontrolisalo opoziciju.

Dok je mlađi Trifunović sa oduševljenjem prihvatio tu ideju, Sergeju je ona veoma zasmetala, pa je tako na Tviteru retvitovao Bebu Balašević, koja je napisala: "Nije nama potrebno nikakvo novo telo da kontroliše opoziciju. Potrebno je samo da svi rade svoj posao i poštuju zakone".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja