Vučić: Tabaković bi bila bolji guverner od Šoškića

Vučić: Tabaković bi bila bolji guverner od Šoškića

Politika -
Lider naprednjaka rekao da Šoškić nije "sveta krava", da ga je na mesto guvernera doveo lider DS Boris Tadić dok je bio predsednik Srbije "da bi radio za DS"

BEOGRAD - Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da je zadovoljan reformama u ekonomskoj sferi predviđenih u koalicionom sporazumu stranaka koje formiraju vladu i da je uveren da bi funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković bila bolji guverner od sadašnjeg Dejana Šoškića.

Povodom kritika koje su se čule iz SNS na račun Šoškića, Vučić je u emisji "Utisak nedelje" na TVB92 rekao da se sa Agrobankom i nekim drugim bankama ne bi desilo to što jeste da je Narodna banka bolje radila svoj posao. On je rekao da Šoškić nije "sveta krava", da ga je na mesto guvernera doveo lider DS Boris Tadić dok je bio predsednik Srbije "da bi radio za DS" i da smatra da bi Tabaković bila bolji guverner od Šoškića.

"Ako mislite da bi Miroslav Mišković naređivao Jorgovanki Tabaković grdno se varate", dodao je Vučić. Odgovarajući na pitanja da li je MIšković imao uticaj na formiranje vlade, on je dodao da se sa Miškovićem ni posle izbora, kao ni godinama pre, nije video niti se čuo telefonom.

Vučić je odbacio kritike da 13 penzija najugroženijim koji mesečno prime manje od 15.000 dinara nije adekvatna mera u situaciji prazne budžetske kase. On je rekao da ta izdvajanja ne bi uništila srpsku privredu a pomogla bi da se delom reši jedan problem. Komentarišući odluke Ustavnog suda vezano za nadležnosti Vojvodine Vučić je rekao da je taj sud biran po volji DS i Borisa Tadića i zapitao da li neko sada hoće da pravi još neku dodatnu internacionalizaciju pored svih problema kojih Srbija ima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track