Najnovije vesti

LDP: Radikalsko-primitivni i agresivni nastup Sergeja Trifunovića u Novom Sadu
Foto: Dado Đilas

osuda

LDP: Radikalsko-primitivni i agresivni nastup Sergeja Trifunovića u Novom Sadu

Politika

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas govor predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, zbog uvreda koje je uputio predsedniku te stranke Čedomiru Jovanoviću i predsedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

LDP je ocenio da je Trifunovića imao "radikalsko-primitivni i agresivni nastup" koji je zapanjio je vojvođansku javnost."Nisu tu samo u pitanju Čanak i Jovanović, već i svi oni drugi koji imaju drugačiji stav i poimanje autonomije od uobičajenog centralističkog, nadmenog i hegemonog 'posedovanja' teritorije i građanki i građana Vojvodine", saopštio je LDP.

foto: S.S.

Trifunović je sinoć za Čanka rekao da je "debelo krme", "smrdljivo podlo đubre", koje je "pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje".

Ocenio je i da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, "lažni opozicionar", koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

"Zašto je Čedomir Jovanović 'veće zlo od Vučića' za Sergeja Trifunovića?

Možda zato što je uhapsio i isporučio Miloševića Hagu? Ili, pak, zbog toga što se zalaže za dogovor i pomirenje sa kosovskim Albancima koji bi osigurao trajni mir? Možda zbog toga što smo, zajedno sa LSV, bili protiv Ustava 2006, koji je donesen krađom i kojim je uskraćena autonomija Vojvodine? Možda zbog toga što se zalaže za članstvo Srbije u Evropskoj uniji i NATO i saradnju i pomirenje u regionu?", naveli su iz LDP-a.

Lideru PSG su poručili i da ako hoće da se bori protiv lažne opozicije i Vučićevih saradnika, da treba da krene od svog predsedništva, "u kome sede ljudi koji su 2012. godine svojim glasovima u Skupštini Srbije doveli SNS na vlast".

"Vojvodina je uvek pružala ruke svima. Primila je hiljade izbeglica, ali ne da na sebe, svoj identitet i kulturu. I kada digne glas, ne treba odmah da se poplaše srpski nacionalisti da ćemo se otcepiti. Evropska Vojvodina je zalog prosperitetne Srbije", saopštio je LDP.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...